Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FCSB

Adio palmares FCSB! Curtea de de Apel București dă dreptate celor de la CSA Steaua

Adio palmares  FCSB! Curtea  de de Apel  București dă  dreptate celor de  la CSA Steaua
Procesul în ce privește palmaresul echipei Steaua București a fost unul lung, cu mai multe decizii controversate care au fost contestate când de o parte când de altă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Adică de cele două părți împricinate, FC Steaua București, și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. În luna octombrie a anului trecut, după mai multe judecări și rejudecări, Curtea de Apel București a dat decizia finală, o decizie inatacabilă din punct de vedere juridic. Curtea de Apel a decis că actualul club CSA Steaua deține palmaresul pentru perioada cuprinsă în intervalul 1947-1998 în timp ce echipa FC Steaua deține palmaresul pentru ultimii 21 de ani. Conform uzanțelor, FRF va trimite decizia Curții de Apel București la UEFA moment din care, oficial, FC Steaua București (FCSB) nu mai poate să-și însușească palmaresul pentru intervalul 1947-2003. Ca atare Gigi Becali va trebui să se laude doar cu realizările de după anul 2003.

 

 

 

Decizia pentru perioada 1947-1998 nu mai poate fi atacată. În schimb, la Înalta Curte poate fi depus recurs pentru perioada 2003-2017, însă aici se va judeca doar pe procedură, nu pe fond. În acest context, Steaua a emis un comunicat de presă în care a anunțat că va cere la FRF să schimbe palmaresul cu care figura până acum FCSB. În plus, clubul a anunțat că va a solicita Federației să trimită o notificare și la UEFA, în care forul continental să fie pus la curent cu situația palmaresului Stelei. Adică istoria de până în 1998 să fie trecută de la FCSB – așa cum figurează acum – la Steaua. Totodată conducerea CSA Steaua a solicitat Federației ca, din viitorul sezon, echipa de fotbal să fie înscris în campionat sub denumirea de ”Steaua București”. FRF a confirmat că a primit această solicitare urmând ca la proxima ședință a Comitetului Executiv să fie supusă dezbaterii. Conform regulamentului, cluburile pot solicita înscrierea în competițiile organizate de FRF/LPF cu denumirea oficialăi mărci înregistrate asupra căreia deține dreptul de folosință. Că e dreapta, sau nu, această decizie, nu e cazul să analizăm să ne pronunțăm noi. Dar, cu siguranță, decizia va stârni furia, va genera multe proteste din partea celor care, foarte mulți la număr, s-au alăturat FCSB-lui lui Gigi Becali. Pe de altă parte, CSA Steaua, care nu reușește să construiască o echipă de fotbal competitivă, își poate pune trofeul Cupei Campionilor în vitrină.

 

CITEȘTE ȘI:

Posibilele adversare din Champions League pentru FCSB

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns