Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Adrian Vasilescu (BNR): Nu există nicio şansă să avem un curs stabil

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu există nicio şansă, în această perioadă, să avem un curs stabil, a declarat, vineri, 11 mai, la un post privat de televiziune, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR).

“Piaţa este stabilă, acesta este un lucru cert, şi nimeni nu poate contrazice. Piaţa valutară este stabilă, dar cursul valutar nu mai poate fi stabil când în Polonia mişcarea de astăzi este cu mult peste a noastră şi celelalte valute se mişcă în sus şi în jos. În general în jos, acum când investitorii devin foarte prudenţi. Investitorii nu se pot repezi decât acum să-şi acumuleze valută. Valuta este mai sigură, în mintea lor, decât moneda naţională”, a explicat Vasilescu.

 

Potrivit acestuia, BNR are certitudinea că piaţa valutară rămâne stabilă.

“Fluctuaţiile sunt dependente, sper de aici încolo, numai de factorii externi, în speranţa că se aşează lucrurile din punct de vedere politic şi economic în ţară la noi”, a mai afirmat oficialul BNR.

Moneda naţională s-a depreciat vineri la un minim istoric, în raport cu euro, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de 4,4265 lei, în creştere cu un ban (0,23%) comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa anterioară, de 4,4165 lei pentru un euro.

Leul s-a depreciat şi faţă de dolarul american, BNR afişând un curs de 3,4141 lei, mai mare cu 0,68 bani (0,20%) faţă de cursul anunţat joi, respectiv 3,4141 lei.

Gramul de aur a fost cotat, vineri, la 173,8657 lei, în scădere cu 0,5549 lei (0,31%), comparativ cu valoarea de 174,4206 lei, stabilită în şedinţa precedentă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ANALIZĂ ECONOMICĂ

Aurul a trecut de 300 lei/gram

Creșterea plasamentelor în active considerate „refugii sigure” în vremuri tulburi din punct de vedere geopolitic au determinat majorarea prețului gramului de aur la 301,1915 lei, care reprezintă un nou maxim istoric.