Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul anti – COVID

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat luni, 21 decembrie, primul vaccin împotriva coronavirusului, cel produs de Pfizer și BioNTech. Agenția a transmis să sunt și noi tratamente în curs de aprobare la începutul anului viitor.

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au transmis, luni, că au interacționat cu alți dezvoltatori al altor vaccinuri anti-COVID, dar și cu dezvoltatori ai unor posibile tratamente care sunt în faza de elaborare.

Unele ar putea ajunge la Agenția Europeană a Medicamentului la începutul anului viitor.

„Pe cât sunt de fericită să vă anunț această noutate de azi (aprobarea vaccinului – n.r.), vă spun că suntem încă la o cotitură în această pandemie. Va dura până când vom reuși să vaccinăm mai mulți oameni și să asigurăm imunitatea. Știm mult mai multe despre această boală acum decât acum 10 luni, chiar mai mult decât știam acum 3 luni, dar sunt încă informații noi care apar și trebuie evaluate, așa cum este noua tulpină”, a spus o reprezentantă a Agenției.

În prezent nu există „nicio dovadă” că acest vaccin nu va funcționa în fața noii tulpini, a mai spus reprezentanta Agenției Europene. Aceasta recomandă în continuare ca oamenii să facă tot ce le stă în putere să stopeze răspândirea virusului, pentru că vaccinul singur nu va fi „glonțul de argint” care să ne ajute la întoarcerea la viața normală, chiar dacă „e un pas uriaș”.

În urma deciziei de luni, ţările din UE vor putea să demareze campanii naţionale de vaccinare în această săptămână.

Noua tulpină COVID se răspândește în Europa

Pe de altă parte, noua mutaţie a coronavirusului detectată în Marea Britanie se transmite mai uşor, dar poate fi ţinută sub control la fel ca şi celelalte tulpini, au subliniat oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA, citată de Agerpres. „Situaţia nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului pentru urgenţe sanitare din cadrul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă, îndemnând statele să implementeze măsuri sanitare încercate şi testate.

Noua tulpină de coronavirus  a fost confirmată și în alte câteva țări, informează The Independent. Mutația VUI-202012/01 a obligat autoritățile britanice să impună reguli dure de carantină în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși este mai des întâlnită în sudul și estul Angliei, noua tulpină a fost găsită și în alte zone din Marea Britanie, precum și în Danemarca, Olanda și Australia.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a provocat îngrijorări spunând că este “foarte posibil” ca noua tulpină să se răspândească deja și în Franța, deși s-au închis granițele.

Peste 30 de țări, printre care și România, au sistat legăturile aeriene cu marea Britanie și Irlanda de Nord.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns