Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alegeri prezidentiale, parlamentare, provinciale si locale in Serbia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cetatenii sarbi sunt chemati duminica la urne in cadrul alegerilor prezidentiale, parlamentare, provinciale si locale, un scrutin considerat decisiv pentru viitorul european al Serbiei.

Peste 6,7 milioane de alegatori sunt chemati la urne, iar, pentru prima data dupa destramarea Iugoslaviei la inceputul anilor 1990, dezbaterile sunt dominate de probleme economice, criza din Kosovo trecand pe planul doi, relateaza Mediafax.

Serbia se confrunta cu un somaj-record, de 24 la suta, si cu o economie aflata in stagnare.

Principalele doua tabere, cea a presedintelui demisionar Boris Tadici si a Partidului Democrat (DS), precum si cea a conservatorului populist Tomislav Nikolici si a Partidului Sarb al Progresului (SNS, de opozitie) promit locuri de munca si sosirea investitorilor straini, dar si combaterea coruptiei si a economiei subterane.

 Boris Tadici, 54 de ani, a catalogat scrutinul ca fiind “crucial”, indemnand alegatorii sa decida daca doresc “continuarea schimbarilor si dezvoltarea tarii”.

Serbia a obtinut in martie statutul de candidat la integrarea europeana, iar Tadici promite ca aderarea va avea loc in urmatorii cinci ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns