Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MEDICAMENTE CONTRAFĂCUTE

Alertă Globală OMS: Pericolul medicamentelor contrafăcute Ozempic

Alertă Globală OMS: Pericolul medicamentelor contrafăcute Ozempic
Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă globală privind răspândirea versiunilor contrafăcute ale medicamentului Ozempic, utilizat pentru tratamentul diabetului de tip 2 și pierderea în greutate, subliniind riscurile pentru sănătate și necesitatea achiziționării acestuia doar din surse sigure.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o alertă globală referitoare la circulația versiunilor contrafăcute ale medicamentului Ozempic, utilizat în mod popular pentru pierderea în greutate, conform informațiilor publicate de BBC. Inițial conceput ca tratament pentru diabetul de tip 2, Ozempic a câștigat notorietate ca “injecție pentru slăbit”, datorită modului în care reduce pofta de mâncare prin semnale trimise creierului.

 

 

OMS a avertizat că aceste produse contrafăcute prezintă riscuri serioase pentru sănătate și a recomandat publicului să procure medicamentul exclusiv din surse verificate, evitând achizițiile din locuri neautorizate, precum site-uri obscure sau rețele sociale. Ingredientul activ din Ozempic joacă un rol crucial în controlul nivelurilor de zahăr din sânge pentru persoanele cu diabet de tip 2, în timp ce contribuie și la reducerea senzației de foame.

 

 

Autoritățile din Marea Britanie, SUA și Brazilia au confiscat deja loturi de Ozempic contrafăcut. Dr. Yukiko Nakatani, director general adjunct al OMS pentru medicamente esențiale și produse de sănătate, a îndemnat profesioniștii din domeniul sănătății, autoritățile de reglementare și publicul larg să fie vigilenti și să raporteze orice suspiciuni legate de produsele contrafăcute.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns