Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alexandra Prodaniuc și Alexa Stier sunt solistele Concertului de Anul Nou al Filarmonicii sătmărene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, programat în serile de joi, 12 ianuarie, și vineri, 13 ianuarie, de la orele 18.30, reunește în prima sa parte, într-un duo solistic inedit, două din marile talente pianistice produse în ultimii ani de Liceul de Artă „Aurel Popp”.

Alexandra Prodaniuc și Alexa Stier au deprins tainele pianului sub îndrumarea profesoarei Annamaria Manfredi și s-au făcut remarcate la concursurile de specialitate în anii de liceu. Alexandra a absolvit studiile muzicale superioare la Viena, iar Alexa este actualmente studentă la Conservatorul Regal din Glasgow.

Ele vor fi solistele cunoscutei suite ”Carnavalul animalelor”, scrisă în 1886 de Camille Saint-Saens și publicată doar după moartea autorului, care a considerat-o un divertisment printre lucrările sale ”serioase”. Lucrarea în 14 părți a devenit una din cele mai populare din creația compozitorului francez, evocând în fiecare mișcare animale îndrăgite, dar având și momente ironice.

Partea a doua a concertului dirijat de Romeo Rîmbu oferă un program tipic concertelor festive, cu muzica familiei Strauss, piese de Suppe și creații proprii ale dirijorului. Pentru ambele seri biletele sunt deja epuizate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns