Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ALTERNATIVE SĂNĂTOASE

Alimente care susțin pierderea în greutate

Alimente care susțin pierderea în greutate
Un dietetician citat de Daily Mail menționează că alimentele care declanșează efecte similare cu cele ale Ozempic nu se limitează doar la ovăz.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Medicamentele concepute pentru tratarea diabetului, cum ar fi Ozempic și Wegovy, devin tot mai populare ca metode de slăbire. În Statele Unite, acestea sunt atât de cerute încât devine dificil să le găsești pe piață. În locul medicamentelor, consumul anumitor alimente ar putea fi, de asemenea, benefic pentru pierderea în greutate, conform specialiștilor.

 

Prețul medicamentelor destinate pierderii în greutate este ridicat. O aprovizionare pentru o lună poate costa între 900 și 1.300 de dolari, motiv pentru care oamenii caută alternative, potrivit Daily Mail.

 

De exemplu, utilizatorii TikTok au lansat o tendință numită „Oatzempic” – o combinație a cuvintelor „ovăz” și „Ozempic” – care implică consumul zilnic al unui amestec de ovăz instant, apă și suc de lămâie proaspăt stoarsă.

 

 

Unii afirmă că acest amestec poate duce la pierderea în greutate de până la aproximativ 20 de kilograme în două luni.

 

Un dietetician citat de Daily Mail menționează că alimentele care declanșează efecte similare cu cele ale Ozempic nu se limitează doar la ovăz.

 

Michelle Routhenstein explică că alimentele bogate în proteine, fibre – precum ovăzul – sau apa pot declanșa eliberarea de glucagon (GLP-1) – hormonul „sățietății” activat și de Ozempic. Aceste alimente au, de asemenea, un conținut caloric redus și costuri semnificativ mai mici în comparație cu alternativele pe bază de rețetă.

 

Alimente care Favorizează Pierderea în Greutate:

 

Curry de Linte și Tocăniță de Fasole Lintea, parte a familiei leguminoaselor, este bogată în fibre, ceea ce încetinește digestia. Conțin fibre solubile – care absorb apă – crescând secreția de GLP-1 în intestin, deși într-o măsură mai mică decât Ozempic. Un studiu din 2014 de la Universitatea din Toronto a constatat că cei care au consumat mese cu leguminoase s-au simțit cu 31% mai sătui decât cei care au mâncat paste și pâine.

Supă Minestrone Supele, în general, pot fi chiar mai sățioase decât mesele solide, făcute din aceleași ingrediente, conform unui studiu din 2020. Routhenstein a avertizat că nu toate supele sunt la fel în ceea ce privește valoarea lor nutritivă. Supa minestrone ar putea fi probabil cea mai bună opțiune datorită conținutului său bogat în fibre din fasole, legume și carbohidrați.

 

CITEȘTE ȘI:

Secretul unei diete sănătoase

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*