Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Amalia Tătăran participă la Universiada de la Taipei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Eveniment sportiv care începe sâmbătă

Cea de 29-a ediție a Universiadei de vară se va desfășura în perioada 19-30 august la Taipei, în Taiwan. Delegația României a pornit joi la drum, iar din ea fac parte 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Printre ei se află și sătmăreanca Amalia Tătăran, cea care va intra duminică pe planșă la proba individuală de spadă.

Gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. România va concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.

Altfel, Universiada reprezintă, după Jocurile Olimpice, cel mai mare eveniment sportiv din lume, iar de-a lungul istoriei, România a fost gazda ediției de iarnă a Universiadei din 1951 (Poiana Brașov), dar și a Universiadei de vară în anul 1981 (București). În anul 1953, Bucureștiul a fost orașul organizator al Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților.
Participarea la Universiadă este permisă sportivilor studenți care sunt încadrați la o formă de studiu în instituțiile de învățământ superior (licență, masterat sau doctorat) sau absolvenților din anul 2016, care nu depășesc vârsta de 28 de ani, cu excepția baschetului, care are limita de vârstă maximă de 25 de ani.

România s-a clasat pe locul 29 pe națiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obținând 1 medalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns