Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ambasadorul Olandei i-a prezentat lui Basescu scrisorile de acreditare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Presedintele Traian Basescu l-a primit, marti, pe ambasadorul agreat al Olandei in Romania, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, oficialul olandez vorbind in limba romana atunci cand i-a inmanat sefului statului scrisorile de acreditare.

“Domnule presedinte, va rog sa-mi permiteti sa va prezint scrisorile prin care regina Beatrix ma acrediteaza ambasador plenipotentiar si extraordinar al Olandei in Romania”, i s-a adresat oficialul olandez presedintelui Traian Basescu.

Mediafax noteaza ca seful statului a primit scrisorile de acreditare si a dat mana cu oficialul olandez, dupa care s-a fotografiat alaturi de acesta.

Dupa fotografia oficiala, presedintele Traian Basescu si ambasadorul Olandei au mers la o discutie in biblioteca Palatului Cotroceni.

Diplomatul olandez a fost trimis la post la Bucuresti inca din decembrie 2011.

Matthijs van Bonzel declara, in urma cu o luna, intr-un interviu pentru Mediafax, ca inca astepta programarea la Palatul Cotroceni, pentru a-i prezenta presedintelui Traian Basescu scrisorile sale de acreditare.

Partidul Laburist din Olanda, aflat in opozitie, ceruse anterior Ministerului olandez de Externe explicatii in legatura cu amanarea acreditarii ambasadorului olandez la Bucuresti, in contextul in care cercurile diplomatice cred ca Romania blocheaza acreditarea pe fondul disensiunilor privind aderarea la Schengen.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns