Image 1
Image 2
Acasa

NEMULȚUMIRE

Ambasadorul Rusiei, chemat la Ministerul de Externe

Ambasadorul Rusiei, chemat la Ministerul de Externe
Ministrul de Externe Luminița Odobescu l-a convocat duminică pe ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, căruia i-a transmis „nemulțumirea profundă” ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…a României legată de „maniera deformată, trunchiată și neconformă” în partea rusă prezintă „teme importante care își au originea în trecutul istoric”.

 

 

Nemulțumirile părții române privesc declarațiile Rusiei despre tezaurul românesc de la Moscova, dar și recentele afirmații potrivit cărora armata rusă ar fi eliminat 349 de „mercenari români” în Ucraina. „Din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat în dimineața zilei de 17 martie 2024 la sediul Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse.

 

 

Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții române cu privire la maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate, inclusiv în comunicarea publică a Ambasadei Federației Ruse, teme importante, cu relevanță bilaterală, care își au originea în trecutul istoric. S-a reamintit ambasadorului Federației Ruse necesitatea încadrării depline și permanente în practica diplomatică, inclusiv în ceea ce privește menținerea unei conduite responsabile în comunicarea publică”.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with