Joi, 6 martie, începând cu ora 10, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a fost gazda delegaţiei Ambasadei Ungariei la Bucureşti, formată din Excelenţa Sa, ambasadorul Republicii Ungariei la Bucureşti, Zákonyi Botond, şi Pal Andras, diplomat în cadrul Ambasadei Ungariei.
Ambasadorul ungar s-a întâlnit apoi cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian :tef, cu primarul municipiului reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica şi cu subprefectul Riedl Rudolf şi cu şefii UDMR judeţean şi local.
La finalul primei runde de întâlniri, oaspetele maghiar a susţinut o conferinţă de presă la care au mai participat cei trei şefi ai judeţului şi municipiului cu care s-a întâlnit.
Aceasta este prima vizită a ambasadorului Ungariei care a fost numit în funcţie în 15 ianuarie şi, conform uzanţelor, şi-a început vizitele de cunoaştere prin ţară cu cele în judeţele în care există comunităţi mai mari de români de etnie maghiară.
Drumul rapid din care face parte şi Centura oraşului, una dintre temele principale
În conferinţa de presă, gazdele au spus că discuţiile s-au axat în principal pe dezvoltarea relaţiilor româno-maghiare, aportul societăţilor comerciale cu capital maghiar la dezvoltarea economică a judeţului Satu Mare, impactul social al acestor investiţii şi dezvoltarea lor în continuare şi buna convieţuire a populaţiei de pe teritoriul judeţului.
Cele mai importante teme abordate în cusrul întâlnirilor au fost cele legate de Drumul rapid (ce include Centura de ocolire a şi un al treilea pod), bugetul UE pe exerciţiul fiscal 2014-2020 referitor la proiectele transfrontaliere HU-RO, situaţia de la Teatrul de Nord, precum şi oportunităţi de colaborare între judeţele şi localităţile de pe cele două părţi ale graniţiei în domeniii precum Sănătatea, Cultura şi Turismul.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a Informaţiei Zilei de vineri, 7 martie
1 comentariu
Cele mai importante teme abordate în cusrul întâlnirilor au fost cele legate de Drumul rapid (ce include Centura de ocolire a şi un al treilea pod), bugetul UE pe exerciţiul fiscal 2014-2020 referitor la proiectele transfrontaliere HU-RO, situaţia de la Teatrul de Nord, precum şi oportunităţi de colaborare între judeţele şi localităţile de pe cele două părţi ale graniţiei în domeniii precum Sănătatea, Cultura şi Turismul.ALTE PROBLEME AR FI:
-ce ar fi sa ii lasam pe romani in pace?
-opinca valaha
-o vizita la Ip,Treznea,Moisei