Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Amendamentele deputaţilor sătmăreni nu au fost adoptate în Parlament

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Deputatul Kereskenyi
Deputatul Kereskenyi

   Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor.

Bugetul de stat a fost adoptat cu 346 voturi “pentru”, 49 de voturi “împotrivă” şi 7 abţineri, iar bugetul asigurărilor sociale de stat a întrunit 347 voturi “pentru”, 49 de voturi “împotrivă” şi 7 abţineri. Următorul pas este trimiterea legii la Palatul Cotroceni pentru promulgare.

Satu Mare este reprezentat în prezent în Parlament de patru deputaţi. Octavian Petric – PSD, Andreea Paul – PDL, Kereskeni Gabor şi  Erdei D. Istavan – UDMR.  Din cei patru deputaţi sătmăreni numai unul a votat legea bugetului pe 2014. Este vorba de singurul deputat al coaliţiei de guvernare Octavian Petric.

Deputaţii Opoziţiei nu au votat bugetul. Mai precis, Andrea Paul a votat “împotrivă”, după cum au stabilit grupurile parlamentare şi conducerea PDL. Parlamentarii UDMR s-au abţinut de la vot. Cea mai mare nemulţumire a lor este că le-au fost respinse pe bandă rulanţă toate amendamentele formulate la buget. Ei susţin că amendamentele propuse erau pentru Satu Mare şi în favoarea sătmărenilor.

Gabor Kereskényi: Satu Mare rămâne o zonă vitregită

Poziţia UDMR faţă de buget a fost explicată de deputatul sătmărean Gabor Kereskényi:
“Grupul parlamentar UDMR s-a abţinut la votul bugetului de stat. Ne-am abţinut de la vot din mai multe motive. În primu rând nu puteam să spunem un nu categoric când va fi o creştere uşoară a pensiilor şi a salariilor în sectorul public, dar nici nu am putut să votăm pentru acest buget, fiind că amendamentele noastre, propunerile noastre de modificare a bugetului nu au trecut.

Aceste propuneri au vizat în primul rând propunerile generale, ca de exemplu marile investiţii pentru infrastructura din Transilvania, cum ar fi autostrada Transilvania. Vreau să vă spun că, în continuare, în ciuda promisiunilor USL judeţul Satu Mare rămâne un copil vitreg al Guvernului Ponta.

Nicio investiţie majoră în judeţul Satu Mare nu se va finanţa din bugetul de stat în anul 2014. Noi am depus mai multe amendamente, ca de exemplu al treilea pod de pe strada Ştrandului, Sala Polivalentă, sau şoseaua rapidă Petea – Satu Mare – Baia Mare. Aceste amendamente nu au fost votate nici măcar de deputatul USL Satu Mare. De exemplu şoseaua rapidă, a fost votată de deputaţii şi senatorii USL de Maramureş, dar deputatul PSD de Satu Mare nu a votat nici această investiţie majoră.

“Unul dintre motivele pentru care nu am votat bugetul este majorarea accizelor”, a spus Gabor Kereskényi.
Intrebat dacă Satu Mare ar mai avea o mică şansă de a beneficia de ceva în plus de la buget, deputatul UDMR a afirmat că: “În momentul de faţă nu, dezbaterile s-au încheiat, acele amendamente, repet, care au fost depuse de noi, de parlamentarii sătmăreni de la UDMR nu au fost votate, vreau să vă spun că şi deputatul PDL, d-na Paul a fost foarte activă şi a depus mai multe amendamente în ceea ce priveşte îmbunătăţirea bugetului în sensul majorării sumelor de care ar beneficia judeţul Satu Mare, dar nici propunerile dânsei nu au fost luate în considerare”.

Octavian Petric: Rolul Opoziţiei este să critice

“Ştiţi foarte bine că opoziţia are şi ea rolul ei. Colegii de la UDMR s-au abţinut nu au vrut să voteze, cei de la PDL au votat împotrivă, cei de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu au părăsit sala. Deci n-au votat împotriva bugetului. Dar eu cred că aşa este într-o democraţie, opoziţia încearcă să critice dar m-aş bucura dacă aceste critici ar fi constructive. Nu aş vrea să ne amintim ce probleme au lăsat cei care astăzi au votat împotriva bugetului”, spune deputatul PSD.

“Probabil că există şi o invidie cănd vezi că cei care vin după tine pot mai mult, reuşesc să facă mai mult. Acest buget este cel mai mare din 2008 încoace. Este un buget care acoperă toate cheltuielile pentru anul 2014. Un buget care va majora salarii, pensii, salariul minim pe economie, vor creşte salariile profesorilor, ale medicilor rezidenţi, se va majora punctul de pensie şi vor creşte pensiile în raport cu inflaţia. Consider că este un buget care va duce România spre un progres”, a declarat Octavian Petric.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

9 comentarii

  1. Trebe sa intelegeti odata ca problemele noastre nu se pot rezolva decat prin autonomie locala si regionala !. Sa nu asteptam nimic bun de la altii !. Bunastarea noastra noi trebe sa ne faurim !. In conditiile actuale degeaba am atrage investitori ( dar cum sa-i atragem daca politica damboviteana ne impune sa le introducem taxe si impozite descurajatoare !) daca peste 55 % din profit se trimit la Bucuresti ( Bucurcsobanfalva) si de care ulterior nu dispunem !. Banii produsi in judet trebe reinvestiti in judet si nu trimisi pt. altii !!!. Si numai asa ne vom dezvolta, respectiv, vom trai mai bine !.

  2. mai iudemeristilor…cand ati fost la putere cu pedeleii si ati taiat salariile cu 25%, ati introdus impozitul forfetar si ati distrus viitorul cetatenilor romani de ce nu ati cerut si votat bani pentru al treilea pod , sala polivalenta si sosea rapida?
    …….. ( cand oamenii au protestat in fata sediului iudemereu cu pancarte….nu cersim, vrem respect.etc nici macar nu v-ati sinchisit sa iesiti sa vorbiti cu cetatenii pe care ii reprezentati in parlament…..nici maghiarii nu va mai suporta cu aerele voastre de grofi imbogatiti cu proprietati restituite in conditii ciudate)

  3. Fiind judet de granita, Satu Mare nu va vedea prea multe investitii de la Bucuresti, singura sansa sunt investitorii straini. Pentru aceasta trebuie sa avem taxe si impozite atractive, de aceea este foarte importanta scaderea acestora. Aceasta acciza pe benzina si motorina ar lua bani din judet, ar ajunge la Bucuresti si acestia ar fi repartizati la alte judete.

  4. Ce-ati facut fratilor ! Prin Petric ati trimis un “Dusman de clasa”/”Oltean” in Camera Deputatilor ca sa voteze impotriva intereselor noastre si sa impinga carul celor de la Sud de Carpati ?. Ia trageti-l de urechi pe nemernic si intrebati-l cate dintre amendamentele propuse de el au fost aprobate ?. Si sa ni le prezinte !. Pt. asta l-ati trimis pe Bolsevic acolo ca UDMR si PDL sa lupte singuri pt noi ?. Faptul ca UDMR s-a abtinut iar PP-DD au parasit sala( ca semn de protest) asta pt. nemernic inseamna ca “n-au votat impotriva bugetului”! . Asta n-are rusine !. Unde-s proiectele lui cu care s-a laudat ? sau numai ne-a mintit ?. Asta este usl Satu Mare !.

Lasă un răspuns