Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANAF începe o campanie împotriva evaziunii din chirii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) începe verificarea mai amănunțită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuințe, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli, a declarat miercuri seară președintele ANAF, Dragoș Doroș, la postul public de televiziune.

 
“În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare și vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde știm că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm și să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control și să îi sancționăm”, a explicat Doroș.

El a precizat că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice “este un fenomen” observat la ANAF.
Președintele Fiscului a menționat, însă, că și până acum proprietarii care închiriază erau verificați, însă această activitatea nu era prioritară pentru ANAF, scrie Agerpres.

“Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control”, a adăugat Doroș.

Campania împotriva evaziunii din chirii începe în contextul în care bilanțul controalelor privind marile averi nu este spectaculos, deoarece munca de documentare este masivă, și până în prezent s-au lucrat 30 de dosare și alte 30 sunt în lucru, a declarat miercuri seară, la televiziunea publică, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. La fel cum se face si cu impozitarea locuintelor (in functie de zona, utilitati, etc.) la fel ar trebui stabilit in mod legal si valoarea chiriilor locuintelor si terenurilor ca valoare de referinta dupa care proprietarii sa plateasca si nu lasate pe seama proprietarilor care declara sume modice ca sa plateasca modic cand-colo in realitate ei inchiriaza pe sume mult mai mari. Ar trebui stabilit o suma forfetara in functie de zona si utilitati pe care proprietarii sa plateasca indiferent cu cat inchiriaza.

Lasă un răspuns