Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ACUZAȚII GRAVE

Analistul Dan Dungaciu, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Analistul Dan Dungaciu, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu
Direcția Națională Anticorupție l-a trimit în judecată pe analistul Dan Dungaciu (55 de ani), profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistenţă Socială a Universităţii din București....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. și fost director, timp de 12 ani, al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române. Dungaciu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, faptele având loc între 2017 și 2022, în perioada în care era director al Institutului. Contactat de G4Media.ro, Dungaciu a declarat: „Nu știu, o să mă lămuresc”, evitând să spună și dacă a fost audiat de procurori în faza de cercetare penală.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, în acest moment fiind în faza de Cameră Preliminară. Parte civilă în dosar s-a constituit Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI).

 

 

Conform unei dezvăluiri a publicației Presshub.ro din decembrie 2023, dată la care Dungaciu avea calitatea de suspect, cercetările DNA au început după o sesizare a Curții de Conturi care efectuase, anterior, un control la Institut.

Procurorii au descoperit că, în 2017, în calitate de director al Institutului, Dungaciu ar fi semnat un contract de împrumut de folosință și, ulterior, alte două acte adiționale, cu Asociația „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS)”, în calitate de comodatar. Prin aceste contracte au fost date spre folosință către LARICS, cu titlu gratuit și fără organizarea unor licitații publice, două spații situate în sediul ISPRI. Contractul s-a întins pe 5 ani, cuantumul chiriei neplătite de către LARICS fiind de 101.607 lei, sumă pentru care institutul s-a constituit parte civilă în dosarul de la instanță. Printre membrii fondatori ai LARICS se afla și Dungaciu.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Rechizitoriu DNA: Unul este din Maramureș – Lotul de 5 inspectori de trafic rutier au fost trimiși în judecată

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns