Image 1
Image 2
Acasa

PROTEST LA CASA DE PENSII

Angajații sunt nemulțumiți de volumul intens de lucru și salariile mici

Casa Județeană de Pensii Maramureș are un volum de muncă foarte intens. Cu toate că a făcut angajări pentru recalcularea pensiilor, oamenii se descurcă greu fiind din afara sistemului. Greu le este și angajaților cu vechime care, datorită volumului mare de dosare cu probleme, care trebuie „frunzărite”, lucrează inclusiv în weekend.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, angajații de la cele două obiective din Baia Mare și Sighetu Marmației, au protestat pașnic, timp de 30 de minute, în fața instituțiilor. Oamenii fiind nemulțumiți de condițiile de muncă pe care le au, de salariile mult prea mici, spun ei, raportat la volumul de muncă pe care îl au zilnic de făcut. Dacă nemulțumirile acestea nu se vor rezolva cumva, atunci se va recurge și la alte forme de protest, chiar cu blocarea activității instituției.

„Toți salariații din țară ai Caselor de Pensii am hotărât adoptarea unei forme de protest. Motivul – legea prin care se propunea egalizarea salariilor funcționarilor publici din Casele Județene și teritoriale de Pensii cu cele ale funcționarilor din cadrul Casei Naționale de Pensii nu a fost adoptată în Senat. Urmează să intre în Camera Deputaților, care e for decizional. Deocamdată este în comisiile de muncă, pentru analiză. Ce am dori noi este ca această lege să treacă, deoarece salariile noastre sunt mult mai mici, față de cele ale funcționarilor din Casa Națională de Pensii, precum și față de alți funcționari publici din alte instituții ale statului.

Nu toți funcționarii au salarii nesimțite, așa cum cred cei mai mulți. Ale noastre au rămas aceleași de 7 ani de zile, nemaiexistând modificări la aceste salarii, în timp ce funcționari din cadrul ANAF, ai Caselor de Asigurări de Sănătate, Direcțiilor Agricole au obținut majorări salariale, tot în urma protestelor, e adevărat. Ori, în condițiile acestea, am hotărât și noi să protestăm. Și am început cu un protest de o jumătate de oră, dacă solicitările noastre nu vor fi luate în calcul, atunci vom continua cu aceste proteste și probabil că se va ajunge și la grevă”, a spus Daniela Vasile, consilieri superior la Compartimentul de Resurse Umane din cadrul Casei de Pensii Maramureș.

Acesta a mai declarat că diferența de salar este undeva între 1.000 și 3000 de lei, în funcție de gradul profesional, o diferență considerată foarte mare având în vedere că este vorba până la urmă de aceeași muncă.

V. Gherman

Ciornă automată
Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Cu o crestere semnificativă și o atenție sporită, îngrijorările cu privire la corecții de preț și riscurile reglementărilor restricționatoare rămân în prim-plan.
După o perioadă de stagnare, Bitcoin a cunoscut o revenire puternică, alimentată de entuziasm pentru investiții noi, îngrijorările geopolitice și așteptările legate de politicile de dobânzi.