Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DOLIU ÎN CINEMATOGRAFIE

Anouk Aimée, legendara actriță, a murit la 92 de Ani

Anouk Aimée, legendara actriță, a murit la 92 de Ani
Anouk Aimée este cunoscută pentru rolul său iconic în filmul „Un bărbat și o femeie”, în care a jucat alături de Jean-Louis Trintignant
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Anouk Aimée, marea actriță franceză, a încetat din viață la vârsta de 92 de ani. Vestea tristă a fost făcută publică de către fiica sa, Manuela Papatakis, pe rețelele de socializare.

 

Anouk Aimée este cunoscută pentru rolul său iconic în filmul „Un bărbat și o femeie”, în care a jucat alături de Jean-Louis Trintignant. Filmul, lansat în 1966, rămâne și astăzi extrem de vizionat.

 

De-a lungul unei cariere impresionante de peste 70 de ani, Anouk Aimée a apărut în 74 de filme și seriale, lucrând cu unii dintre cei mai renumiți regizori din lume. Printre filmele notabile se numără „La Dolce Vita” și „8 1/2”, ambele regizate de Federico Fellini.

 

Anouk Aimée a câștigat numeroase premii datorită talentului său excepțional. A jucat și în România și a lăsat o amprentă de neșters în lumea cinematografiei. Din păcate, s-a stins din viață în această dimineață, în casa ei din Paris.

 

 

Anouk Aimée, legendara actriță, a murit la 92 de Ani

 

 

„Împreună cu fiica mea Galaad și cu fiica mea cea mică, Mila, suntem profund îndurerate să anunțăm moartea mamei mele, Anouk Aimée. Am fost aproape de ea când s-a stins din viață, în această dimineață, în casa ei din Paris”, a scris Manuela, fiica actriței.

 

În altă parte a lumii cinematografiei, Shannen Doherty, celebra actriță în vârstă de 52 de ani, a vorbit deschis despre starea ei de sănătate în cadrul podcastului „Let’s be clear”. Aceasta luptă împotriva cancerului în stadiul 4 și cu metastaze și spune că este pregătită pentru final.

 

 

Shannen Doherty a trecut prin nenumărate tratamente chinuitoare de radioterapie și chimioterapie. Într-unul dintre episoadele recente ale podcastului său, actrița a vorbit despre modul în care se pregătește pentru sfârșit, menționând că „prioritatea mea în acest moment este mama”. Ea își dorește să îi ușureze situația mamei sale, motiv pentru care a luat măsuri pentru a-și organiza bunurile și proprietățile.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns