Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Anxietatea excesiva, semn al unei inteligente superioare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Selecţia naturala a condus la supravieţuirea persoanelor cele mai anxioase, intrucat acestea au reusit, graţie temerilor lor excesive, sa anticipeze mai bine pericolele si au putut astfel sa se protejeze.

Starea de angoasa ar putea fi o trasatura constitutiva a fiinţei umane. Astfel, cercetatorii americani dintr-un grup pluridisciplinar de la Universitatea Columbia, Institutul american pentru sanatate si laboratorul farmaceutic GSK considera ca anxietatea excesiva care afecteaza uneori anumite persoane pare ca a evoluat odata cu inteligenţa umana, informeaza Mediafax.

Anxietatea, descrisa de obicei ca o afecţiune, ar fi in realitate o trasatura benefica pentru specia umana, considera autorii acestui studiu, publicat pe 12 aprilie in revista Frontiers in Evolutionary Neurosciences.

Cercetatorii americani au evidenţiat o corelaţie la anumite persoane intre un nivel excesiv de anxietate si rezultate superioare la testele de stabilire a coeficientului de inteligenţa (IQ).

“Desi temerile exagerate sunt considerate drept un element negativ al personalitaţii, spre deosebire de inteligenţa, considerata un element pozitiv, angoasa ar fi permis speciei noastre pe parcursul istoriei sa evite situaţiile periculoase. Angoasa i-a ajutat pe oameni sa nu isi asume riscuri inutile si sa supravieţuiasca in anumite cazuri”, afirma autorii studiului.

Selecţia naturala a condus la supravieţuirea celor mai anxiosi oameni, care, datorita temerilor lor excesive, au anticipat pericolele si au conceput strategii sofisticate pentru a se proteja.

Studiul a fost realizat pe baza unui esantion alcatuit din 26 de persoane suferind de sindromul anxietaţii generalizate, care au fost comparate cu un grup format din 18 persoane considerate sanatoase. Toţi voluntarii au participat la testul de masurare a coeficientului de inteligenţa. in primul grup, cei mai anxiosi dintre pacienţi au obţinut cele mai ridicate performanţe la acel test de inteligenţa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Tot mai putini meseriasi aleg profesia de pantofar

În Satu Mare avem sub 10 meseriaşi care practică profesia de pantofar

Un atelier de pantofi onorează 30-40 de comenzi pe zi

Odată cu evoluția tehnologiei și înlocuirea tehnicilor tradiționale, meseria de pantofar pare desprinsă din alte vremuri. Totuși Satu Mare mai găzduiește un număr mic de meșteri pe care îi găsim în atelierele lor din centrul orașului. Aceștia au o clientelă deja formată, unii dintre ei având atelierele deschise de zeci de ani.