Image 1
Image 2

Încă nu au fost prinși

Apartamentele băimărenilor bombardate noapte de noapte de găști de adolescenți

Băimărenii care locuiesc pe strada Păltinișului ne-au sesizat că noaptea de noapte geamurile de la apartamentele lor sunt pur și simplu bombardate cu bulgări de găști de adolescenți.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

”Nu mai avem liniște. Noapte de noapte 5-6 vlăjgani vin și ne bombardează geamurile cu bulgări de zăpadă. Sărim din pat speriați că nu știm ce se întâmplă. Râd, urlă, țipă. Nu mai rezistăm. Mai trec echipaje de poliție prin zonă, dar ei pândesc și când nu mai e niciun polițist vin și își bat de joc de noi. Avem de mers la serviciu dimineața, nu ne putem odihni. Ce mai putem face să avem și noi liniște. Plătim taxe, plătim impozite și nu avem nici măcar liniște. Nu mai avem siguranță nici ziua pe stradă. Cum se lasă seară nu mai ieșim din case. Ce să mai discutăm despre curățenie” este mesajul care ne-a fost transmis de cititorii noștri.

 

Aceștia chiar au filmat un astfel de ”atac”. Pur și simplu, inconștienți care probabil nu au nici 14 ani în miez de noapte terorizează locuitorii zonei. Oare acești adolescenți nu au părinți? Dacă sunt lăsați în miez de noapte să umble brambura prin oraș, oare nu există DGASPC?

 

Viceprimarul cu atribuții de primar nu știa de incidente, Poliția Locală nu-l informase

 

 

Astăzi, Doru Dăncuș – viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Baia Mare, a văzut astăzi imaginile ”bombardamentelor” pe telefonul reporterilor noștri.

 

 

”În acea zonă nu există camere de supraveghere. Avem colegi de la ordine publică care patrulează noapte de noapte. Ceea ce pot să vă spunem eu este că patrulele de ordine publică ale Poliției Locale o să fie mult mai active, o să fie mult mai prezente pedestru. Am dat dispoziții foarte clare. Săptămâna viitoare o să introducem în comisia de disciplină toți șefii poliției locale și încă patru colegi care din punctul nostru de vedere nu au acționat conform dispozițiilor date în urmă cu 2-3 săptămâni. Este un prim pas pentru că trebuie să îi conștientizăm că abordarea trebuie schimbată, percepția publică asupra Poliției Locale trebuie schimbată. Sigur, Poliția Locală nu poate să rezolve toate situațiile care se solicită prin dispeceratul de urgență al Poliției Locale dar trebuie să acționăm, să fim acolo și dacă nu avem competențe să solicităm sprijin celorlalte instituții cu care avem protocoale de colaborare – Poliția Municipiului, Jandarmerie etc.

 

Cele 169 de camere sunt un prim pas în siguranța băimăreanului. Ele sunt montate în 35 de locații. Această investiție în siguranța cetățeanului vrem să o extindem. Soft-urile și echipamentele pe care noi le-am cumpărat în acest moment permite extinderea până la 700 de camere. Vom face acest lucru etapizat, cu includerea zonelor de risc. Una dintre acestea este și cea a Păltinișului, Craica, Grănicerilor unde sunt diverse persoane mai mult sau mai puțin certate cu legea care provoacă tot felul de neplăceri locuitorilor din zonă”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Ciornă automată

FOTO – Turist din Cluj salvat din Munții Țibleșeului după ce a căzut

Dupa o zi plina de evenimente pe domeniile schiabile din judetul Maramures cu un numar mare de interventii, SPJ Salvamont Maramures a derulat o noua actiune de data asta in M-tii Tibles, actiune de salvare care a insemnat acordarea primului ajutor si extragerea unui turist cu probleme la umarul stanga cauzate de o alunecare si o cazatura in coborarea de pe varful M-tilor Tibles.