Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IMOBILIARE

Apartamentele continuă să se scumpească în România

Apartamentele continuă să se scumpească în România
Prețurile apartamentelor din România au crescut în medie cu 14% în octombrie 2024 față de anul anterior, cu un interes ridicat în piață și o creștere a interacțiunilor dintre vânzători și cumpărători de 53%, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate în orașe precum București, Cluj-Napoca și Brașov.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În luna octombrie 2024, prețurile medii ale apartamentelor din România au continuat să crească semnificativ, înregistrând o majorare de 14% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea este susținută de un interes ridicat în piața imobiliară, numărul de interacțiuni între vânzători și cumpărători crescând cu 53% comparativ cu octombrie 2023.

 

 

„Luna octombrie a adus un record istoric de contactări pe platforma noastră – un indicator important al interesului ridicat pentru apartamente, case și spații comerciale,” a declarat Monica Dudău, Senior Marketing Manager la Storia & OLX Imobiliare, adăugând că acest nivel ridicat de interacțiuni reflectă dinamismul și încrederea în piața imobiliară actuală.

 

 

 

Creșterile prețurilor în marile orașe

București: Prețul mediu pe metru pătrat al apartamentelor din București a ajuns la 1.910 euro, în creștere cu 16% față de octombrie 2023. Apartamentele vechi sunt acum, în medie, mai scumpe cu 17%, atingând un preț de 1.987 euro/metru pătrat, iar cele noi sunt cu 11% mai scumpe, având un preț mediu de 1.803 euro/metru pătrat.
Cluj-Napoca: Orașul continuă să aibă cele mai mari prețuri medii pe metru pătrat din România, ajungând la 2.893 euro, o creștere de 15% față de anul trecut.
Iași: Prețul mediu de cerere pentru apartamentele din Iași a crescut cu 13% pentru cele noi și cu 20% pentru cele vechi, ajungând la un total de 1.660 euro/metru pătrat.
Timișoara: Prețurile medii pentru apartamentele din Timișoara au urcat cu 10% pentru cele noi și cu 13% pentru cele vechi, stabilindu-se la o medie de 1.696 euro/metru pătrat.
Brașov: Orașul de la poalele Tâmpei a înregistrat o creștere semnificativă de 21% pentru apartamentele vechi, atingând un preț mediu de 2.044 euro/metru pătrat.
Sibiu: Prețul mediu pentru apartamentele din Sibiu a ajuns la 1.691 euro/metru pătrat, marcând o creștere de 16% pentru cele noi și 20% pentru cele vechi.

 

 

Factorii care susțin creșterea prețurilor

Această tendință ascendentă este susținută atât de o cerere puternică, cât și de încrederea cumpărătorilor în piață, dublată de o ofertă limitată de locuințe noi în marile orașe. Totodată, pe fondul unei piețe imobiliare dinamice și a unor rate ale dobânzilor relativ scăzute, cumpărătorii sunt încurajați să investească în imobiliare, considerându-l un sector mai stabil comparativ cu alte opțiuni de investiții.

 

 

Acasa
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns