Ingrediente:
O caracatiță mai mică, o jumătate de cană de oțet, câteva fire de țelină, un morcov, o ceapă, 8-10 boabe de piper, sare, puțin pătrunjel. Pentru sos: o jumătate de cană de ulei de măsline, 6-8 linguri de oțet, un sfert de linguiță de piper măcinat, puțină sare și pastă de ardei iute, după gust.
Mod de preparare:
Caracatița se spală bine și se pune în oală cu apă cât să o acopere. Se adaugă oțetul, se pune capacul și se fierbe pe foc tare. Când începe să fiarbă, se încetinește focul și se fierbe timp de aproximativ o jumate de oră. Când a fiert, se scurge, se clătește cu apă rece din belșug și se pune din nou în apă curată la fiert cu țelina, morcovii, ceapa, boabele de piper și sare. Se acoperă cu capacul și din nou la fiert timp de 1 oră. Între timp se amestecă ingredientele pentru sos, până se omogenizează. Caracatița o serviți pe platou cu garnitură de ardei roșii și frunze de pătrunjel, tăiată în bucățele și cu sosul anterior preparat.
Fii primul care comentează