Image 1
Image 2

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Aperitive cu prosciutto, pere și brânză albastră

Cinci ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a pregăti un aperitiv elegant și delicios fără coacere, care este suficient de elegant pentru a fi servit la petreceri de cocktail sau de sărbători, dar destul de ușor de făcut înainte de o cină la final de săptămână.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ador să servesc o varietate de aperitive, cu un cocktail delicios, la o cină ușoară. Aperitive precum Dip picant cu fructe de mare , Sandvișuri ușoare cu salată de ouă , Bruschette cu brânză de capră , Inele de ceapă învelite în slănină , Ouă murate  sunt opțiuni minunate!

 

De ce INGREDIENTE ai nevoie?

2 pere mari, coapte, tăiate pe lungime în 8 felii, iar miezul este scos

2 lingurițe suc proaspăt de lămâie – foloseste suc proaspăt de lămâie. Acest lucru va împiedica perele să devină maro.

¼ cană rucola proaspătă –   vârfurile învelite în prosciutto și frunzele frijite ca niște pene.

85 gr de brânză albastră, tăiată în 8 bucăți – alegeți o brânză albastră fermă pe care o puteți tăia în bucăți mai mari pentru a le înveli în prosciutto.

85 gr prosciutto feliat subțire, tăiat în jumătate pe lungime – cumpărați un prosciutto feliat subțire, astfel încât să se înfășoare cu ușurință în jurul fructelor și al brânzei.

 

 

INSTRUCȚIUNI

Într-un castron mare , amestecați perele și sucul de lămâie. Asigurați-vă că fiecare fel de pere are un strat de suc de lămâie pe toate părțile tăiate. Acest lucru le va împiedica să se inegrească.

Așezați o felie de prosciutto pe o suprafață plană. Acoperiți cu o felie de pară și o bucată de brânză.

Rulați prosciutto în jurul perei și brânzei. Puneti o frunză de rucola în prosciutto, astfel încât să iasă decorativ.

Așezați fiecare bucată pe un platou dreptunghiular.

Timp de pregătire: 15 minute

 

 

Câte tipuri și bucăți ar trebui să servesc pentru un cocktail?

Există o formulă de catering la îndemână de folosit ca regulă de bază. Este: 12 bucăți de persoană x număr de persoane ÷ număr de aperitive diferite.

Orice regulă de bază mai ușor de urmat – fără a fi nevoie să faceți nicio matematică: pentru adunări mici de 8-10 persoane, serviți cel puțin 3 aperitive diferite. Dacă aveți 14-16 persoane, serviți cel puțin 4 sau 5 aperitive diferite. Serviți atât alimente calde, cât și reci. Acest lucru va permite unui aperitiv să se încălzească în cuptor în timp ce circulă un aperitiv rece.

De asemenea, calculați 8 până la 12 aperitive de persoană. Oaspeții vor consuma aproximativ 5 bucăți în prima oră și 3 bucăți în fiecare oră următoare.

 

Tipuri de brânză albastră și cum să o alegi pe cea mai bună

Există mai multe tipuri de brânzeturi albastre din toată lumea. Iată cele mai populare soiuri:

Danish Blue – o brânză semi-moale, cremoasă, din lapte de vacă, cu o aromă ușoară și vândută în felii, tobe sau blocuri. Are o culoare cremoasă cu vene albastru-verzui. Se asorteaza foarte bine cu arome de tarta sau de fructe.

Gorgonzola – brânză italiană făcută fie din lapte de capră, fie din lapte de vacă sau dintr-o combinație a ambelor. Are o textură care variază de la moale și sfărâmicioasă la fermă, în funcție de cât timp a fost învechită. Această brânză are o culoare albă distinctă, cu marmorare albastră , care are un postgust ascuțit pe fundul gurii.

Maytag – O brânză albastră americană din lapte de vacă, cu o textură densă, umedă și sfărâmicioasă și o aromă semi-ascuțită, cu un finisaj de lămâie. Are o culoare fildeș cu marmura albastru safir și se împerechează frumos cu miere.

Stilton – Aceasta este o brânză englezească care are un set de standarde foarte specific și strict. Brânza trebuie să fie făcută în Leicestershire, Nottingham, sau Derbyshire, Anglia. Există doar șapte fabrici de lapte care sunt autorizate să o producă. Trebuie să fie o formă rotundă și niciodată presată. Brânza ar trebui să aibă o crustă unică, de culoare maro/portocaliu și presărată cu mucegai alb. Brânza este de culoare crem, cu vene albastre care radiază din centru într-un model foarte distinct. Aroma este untoasă și bogată, cu un final acidulat. Se asortează bine atât cu alimente sărate, cât și cu dulci și este adesea servit cu pere.

Roquefort – Această brânză franceză trebuie să fie făcută din lapte de oaie Lacaune, Manech sau Basco-Bernaise. De asemenea, trebuie să fie învechit numai în peșterile Combalou din Roquefort-Sur-Soulzon altfel nu poate fi etichetat „Roquefort”. Brânza este albă, umedă și sfărâmicioasă, cu vene albastre distincte. Este cea mai puternică aromă a brânzei albastre – untoasă, sărată și acidulată. Salinitatea brânzei se pretează bine cu arome dulci.

 

Variante
Nu ești fan al brânzei albastre? Schimbați cu un brie cu unt.
Dacă nu găsești prosciutto, funcționează și șunca afumată feliată subțire sau un jamon serrano .
Stropiți partea superioară a fiecărui aperitiv cu miere, melasă de rodie sau glazură balsamică.
Serviți fiecare aperitiv deasupra unui biscuit pentru un plus crocant sau stropiți brânza cu migdale sau nuci pecan tocate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!