Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SITUAȚIA ELEVILOR

Aproape 60% dintre elevi nu au luat nota 5 la simularea Evaluării Naționale 2024 la Matematică

Aproape 60% dintre elevi nu au luat nota 5 la simularea  Evaluării Naționale 2024 la Matematică
57% dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 nu au luat nota 5 la proba de matematică, arată rezultatele publicate de Ministerul Educației.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Față de rezultatele simulării de anul trecut, sunt cu 17% mai mulți elevi care au luat sub nota 5. Pe de altă parte, doar 91 dintre elevii de clasa a VIII-a au luat 10.

 

 

Subiectele de la proba de matematică, la simularea Evaluării Naționale, au stârnit controverse în mediul online. Părinții și elevii au acuzat că subiectele au fost prea grele, că nu le putea face orice elev de clasa a VIII-a, ci doar cei care au făcut meditații, sau că nu au avut suficient timp la dispoziție.

 

 

Ligia Deca a spus despre subiectele de la simularea Evaluării Naționale 2024 că au fost echilibrate, au asigurat atât grad mediu, dar și înalt de dificultate, „să putem avea departajare”.

 

 

57,63% dintre elevii care s-au prezentat la proba de matematică de la simularea Evaluării Naționale 2024 nu au obținut nota 5, adică aproape 95 de mii de elevi. Comparativ cu anul trecut când la simulare, procentul era de 40,8%.

 

 

În același timp, la polul opus, doar 0,06% au luat nota 10 la matematică, față de 0,8% la simularea de anul trecut.

Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea evaluării naționale se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise.

 

 

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării (limba română, matematică, respectiv limba maternă) au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și la borderourile de evaluare corespunzătoare, pentru a le putea discuta cu aceștia, în perioada următoare, în scopul identificării nevoilor individuale ale fiecărui elev și organizării unor activități remediale care să-i susțină în procesul de pregătire din perioada următoare.

Conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, la o diferență mai mare de un punct între notele acordate de cei doi evaluatori, lucrările sunt recorectate de alți doi evaluatori, nota finală fiind obținută ca medie aritmetică a celor două note cu valori centrale, după eliminarea notelor extreme (cea mai mare și cea mai mică).

 

 

De la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale 2024 au lipsit peste 1000 de elevi care au participat la proba de Română nu au mai venit la proba de Matematică.

Au participat peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent, anunță Ministerul Educației. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 10 elevi. Notele obținute nu se trec în catalog.

 

Elevii de clasa a VIII-a au probleme la gramatică

 

Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2024 indică faptul că elevii de clasa a VIII-a au probleme la gramatică, de coerență și de exprimare. În ceea ce privește problemele ce țin de gramatică, care au ieșit la iveală la o analiză a rezultatelor publicate de la simularea Evaluării Naționale, “este greu să reușim dintr-odată să scriem corect, coerent, nuanțat, în măsura în care noi nu am reușit să facem asta ani întregi”.

 

 

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării (limba română, matematică, respectiv limba maternă) au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și la borderourile de evaluare corespunzătoare, pentru a le putea discuta cu aceștia, în perioada următoare.

75% din elevii de clasa a VIII-a nu au obținut niciun punct la ultimul item al subiectului III, de geometrie, la simularea Evaluării Naționale 2024. La acest subiect, mai puțin de 1% au luat punctaj maxim, adică 0,70%.

 

 

La subiectul I, rezultate mai bune s-au înregistrat la itemii 1 (peste 81% dintre elevi au luat punctaj maxim) și la itemul 3 (73,63% dintre elevi).

La cel de-al doilea subiect primii doi itemi au fost rezolvați de 81,64% dintre elevii de clasa a VIII-a, respectiv 56%.

 

 

În total, 69.347 de elevi, adică 42,37%, au obținut la Matematică note mai mari sau egale cu 5, potrivit datelor oficiale. S-a înregistrat un record în privința notelor sub 5 la Matematică, peste 57% anul acesta. Din 2019 și până în prezent, cel mai mare procent de note egale sau mai mari ca 5 a fost înregistrat în 2022. Atunci 60% din elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale au luat note egale sau mai mari decât 5.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Marea Britanie interzice telefoanele mobile în școli atât pentru elevi, cât și pentru profesori

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*