Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ARACO: Constructorii chinezi vin în toamnă să investească în Oltenia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Uniunea Europeană recomandă tacit statelor membre să aibă mai puţine relaţii economice cu China, potrivit lui Nicolae Vasilescu, preşedintele Casei Româno-Chineze.

Domnia sa ne-a declarat recent: “Una dintre problemele cu care se confruntă investitorii chinezi, politic vorbind, este recomandarea tacită de pe la recepţiile şi cancelariile UE, care s-ar traduce: mai uşor cu China, să ne ajutăm între noi. Unele ţări ţin cont mai mult de acest lucru, altele mai puţin. Noi am ales să ţinem cont foarte mult”, scrie bursa.ro.

 

Nicolae Vasilescu susţine că autorităţile noastre nu acordă atenţie oamenilor de afaceri care vin să dezvolte afaceri la noi. Preşedintele Casei Româno-Chineze mai spune că documentele prezentate de partea română potenţialilor investitori nu conţin informaţiile esenţiale legate de proiectele care urmează să se desfăşoare: “Nu ştim să ne vindem marfa, nu ştim să ne prezentăm intenţiile. Venim cu tot felul de hârtii colorate la întâlniri, cu investiţii pentru autostrăzi, porturi, poduri etc., dar chinezul caută ultima pagină, care, în viziunea lui, trebuie să conţină cât costă investiţia respectivă şi cum îşi recuperează banii. La noi pagina aceasta nu există, niciodată nu-i spunem celui care vine să investească < dă-mi 200 de milioane şi uite cum îi recuperezi >”.

Interesul companiilor din China de a investi în România este din ce în ce mai mare, însă, deocamdată, suntem încă la un nivel de tatonare, potrivit domnului Vasilescu. Domnia sa ne-a spus că există un surplus de cash-flow pe piaţa chinezească foarte important, de care ţările care trec printr-o perioadă de criză au nevoie, “iar statele europene cele mai deştepte acţionează pentru a beneficia de acest cash-flow”.

Constructorii chinezi au arătat, în acest an, un interes mai mare decât oricând pentru investiţiile din ţara noastră, ne-a declarat Laurenţiu Plos­ceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO). Domnia sa a participat la cea de-a treia ediţie a Forumului internaţional pentru investiţii în infrastructură şi construcţii (IIIFC), unde cele mai puternice companii de construcţii din China au decis să organizeze, în luna noiembrie a acestui an, o vizită oficială în România. Investitorii chinezi vor să analizeze cu partenerii români (municipalităţi şi constructori) posibilitatea de a finanţa şi derula mai multe proiecte regionale de infrastructură. Astfel, începând de anul viitor, vor avea primele finanţări chinezeşti mai consistente în România, în parteneriat public-privat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns