Image 1
Image 2

Arbitrul careian, Istvan Kovacs, a fost lider la testele fizice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La cursul anual de excelență, CORE 2014, organizat de UEFA

kovacs2Zilele trecute, la Nyon în Elveția, s-a desfășurat al treilea curs anual de excelență al arbitrilor, CORE 2014, organizat de UEFA. La acesta au participat și doi arbitri din România. Este vorba de careianul Istvan Kovacs și de Radu Ghinguleac.

Conform Federației Române de Fotbal, în fiecare an, la cursul CORE, UEFA invită arbitri de categoria a doua internațională pe care-i consideră pregătiți să facă performanță la cel mai înalt nivel. Printre aceștia s-a aflat și sătmăreanul în vârstă de 29 de ani, Istvan Kovacs, cel care a fost promovat pe lista FIFA în anul 2010, fiind la acea vreme, cel mai tânăr arbitru internațional din lume. Revenind la cursul de la Nyon, acesta a durat 5 zile. Au participat 7 arbitri și 24 de asistenți din 10 zece țări, printre care: Scoția, Elveția, Grecia, Danemarca, Belgia, Rusia, Turcia și Portugalia. Cursul a fost împățit pe mai multe sesiuni. În primul rând, au avut loc probele practice, mai exact simulări ale unor situații de joc, apoi temele teoretice în sală. La fel de importante au fost testele fizice, modul de alergare și testele medicale.

Istvan Kovacs și Radu Ghinguleac s-au comportat excelent. Amândoi au fost lideri la testele fizice, cu precizarea că la asistenți Ghinguleac a împărțit prima poziție cu alți doi arbitri europeni. Remarcabil este faptul că niciun român nu a picat vreodată un test la cursurile arbitrilor europeni. CORE 2014 dă speranțe României pentru viitoarele competiții majore, cum ar fi Euro 2016.

Cursul de la Nyon a fost condus de Marc Batta și David Elleray. Tot acolo, printre instructori, s-a aflat și Alexandru Deaconu – șeful arbitrilor români.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

FOTBAL

Istvan Kovacs îi cheamă pe tineri în arbitraj

În cadrul unei campanii inovatoare lansate de UEFA și FRF, numită “Devino arbitru!”, arbitri internaționali români de elită împărtășesc din experiențele lor de pe terenul de joc și încurajează tinerii pasionați de fotbal să exploreze o carieră în acest domeniu fascinant.