Ingrediente:
2 ardei graşi;
pâine lăsată la uscat;
2 cutii de ton a câte 100 de grame;
3 fieluri anşoa;
3 linguri capere;
1 căţel mare de usturoi;
măsline verzi;
o roşie;
pătrunjel;
oregano;
pesmet;
sare;
lapte;
ulei de măsline.
Mod de preparare:
Se ia pâinea uscată şi se dă prin lapte, după care se stoarce. Apoi, se amestecă foarte bine cu tonul. Măslinele se taie rondele, iar roşiile se fac cubuleţe. Caperele, pătrunjelul, usturoiul, precum şi fileurile de anşoa se toacă mărunt. Toate aceste ingrediente se iau şi se amestecă cu tonul şi pâinea.
Odată cu finalizarea umpluturii, se iau ardeii şi se taie în două. După care se curăţă de seminţe şi filamente, se umplu cu compoziţia, se stropesc cu ulei şi se presară pesment deasupra.
Înainte de a aşeza ardeii în tavă, este bine să căptuşiţi tava cu hârtie de cuptor. Ardeii se fac la o temperatură medie şi constantă, până când se rumenesc.
Servire:
Ardeii umpuţi cu ton pot fi consumaţi când s-au răcit comlet, dar sunt foarte delicioşi şi călduţi. Este un fel de mâncare care se prepară rapid şi uşor, dar poate fi servit la un eveniment special.
Poftă bună!
Fii primul care comentează