Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Are nevoie PSD de Liviu Dragnea?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lista politicienilor întemnițați pentru acte de corupție este destul de lungă, dar cu toate acestea clasa politică în ansamblul ei nu pare să se fi schimbat.

Pedepsele aplicate unor lideri politici, personaje autoritare, nu au condus la creșterea încrederii populației nici în justiție, nici în clasa politică. Cel mai răsunător proces a fost, fără îndoială, al fostului premier Adrian Năstase. Ca notorietate pe locul doi se clasează tot un lider PSD, Liviu Dragnea.

Luându-i în calcul, pe cei doi, la care se adaugă nume sonore, precum primarul din Constanța, Miron Mitrea și mulți alții, justiția a demonstrat că eticheta de cel mai corupt partid pusă pe fruntea PSD era justificată.

Întrebarea este dacă datorită multelor condamnări în cazul PSD, deci a curățării partidului de elementele corupte, pentru PSD se mai justifică sau nu eticheta de cel mai corupt partid?

Sigur că adversarii politici vor continua să prezinte PSD-ul ca un partid al corupților, dar importantă este percepția publicului.

S-a văzut și la ultimele alegeri că aproximativ 30% din cetățenii care se prezintă la vot nu sunt influențați de criticile adversarilor.

Când un partid atacă alt partid nu înseamnă că automat alegătorii părăsesc acel partid mergând în tabăra atacatorului. Cu toate atacurile la adresa PSD, atât din partea președintelui Iohannis cât și din partea liberalilor, PNL nu a obținut scorul la care se aștepta. Asta înseamnă că PNL a adoptat o strategie greșită.

Același lucru este valabil și în cazul USR PLUS. Nici atacurile direcționate spre “ciuma roșie”, nici săgețile otrăvite aruncate spre PNL, nu au avut eficiența scontată. Rezultatele obținute de partidele lui Dan Barna și Dacian Cioloș la ultimele alegeri au fost mult sub rezultatele alegerilor care au avut loc când la guvernare era PSD.

Europarlamentarele din 2019 rămân un reper greu de atins de USR PLUS.

Dacă PNL va merge în continuare pe același drum, ținând seama că guvernează într-o perioadă extrem de dificilă, nici dacă jumătate dintre liderii PSD care eventual ar fi condamnați pentru corupție nu-i va asigura victoria la alegerile parlamentare din 2024. Același lucru este valabil și în cazul USR PLUS.

Se poate ușor constata că toate guvernările de centru dreapta au fost posibile datorită câștigării alegerilor prezidențiale. Ce înseamnă acest lucru? Că și în 2024 soarta partidelor de dreapta depinde de președinte.

Pornind de la ideea că PSD pierde alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu anunța că la viitoarele alegeri președintele PSD nu va fi automat candidat prezidențial. Aceasta pare să fie singura soluție care ar putea conduce la victoria unui candidat susținut de PSD? Da și nu. Când este vorba de alegerile prezidențiale se dovedește că România are un electorat prepoderent de dreapta. Partidele de dreapta sunt de vină că nu știu mobiliza, nu știu capta interesul acestui electorat.

Dacă PSD va face mișcarea propusă de Ciolacu este de așteptat ca și adversarii să adopte o nouă tactică. Și în tabăra partidelor de dreapta sau centru dreapta există o singură soluție: unificarea.
Fărâmițate încă din 1990, niciun partid de dreapta nu poate concura singur de la egal la egal cu PSD.

Aceasta este adevărul pe care nu vor să-l recunoască nici PNL, nici USR PLUS. Vor nu vor, potrivit ultimelor rânduri de alegeri, din 2016 și 2020, PSD este cel mai mare partid politic din România.
În același timp PSD a demonstrat cu prisosință că nu a fost partidul de care are nevoie România.

Criticat și de colegii din familia partidelor europene socialiste, cu o imagine externă cât se poate de negativă, PSD s-a preocupat exclusiv de conservarea propriului său electorat prin alocarea unor sume uriașe pentru o falsă protecție socială. A încurajat nemunca, creând un mediu ostil economiei reale.

Liviu Dragnea a dus la paroxism politicile populiste. A și obținut cel mai mare rezultat electoral la alegerile parlamentare din 2016, dar cu toate acestea PSD și-a demonstrat incapacitatea de a guverna normal. PSD este singurul partid care și-a dat jos propriul guvern printr-o moțiune de cenzură.

Cu toată ponderea uriașă parlamentară, de 46%, nu și-a dus mandatul până la capăt. Micul partid ALDE s-a dezis de guvernul PSD cu un an înainte de sfârșitul mandatului. Acest lucru spune multe despre natura acestui partid mare, dar cu o viziune mică, îngustă.

Artizanul victoriei colosale din 2016, Liviu Dragnea, a făcut o cerere de eliberare condiționată.

Tribunalul a respins cererea. Dar oare are PSD nevoie de Liviu Dragnea?

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei

Alianță și competiție

Asculta acest articol     Victor Ponta a ieșit ieri în fața presei pentru a prezenta realizările guvernului și proiectele de

Sigla Informatia Zilei

Trădare la vârful PSD

Asculta acest articol     Cea mai gravă acuzație care i se poate aduce unui prim ministru este că ascultă ordinele

Sigla Informatia Zilei

Ca un copil mofturos

Asculta acest articol Polii infantilismului se inversează din diverse motive. Astfel, unii indivizii se maturizează rapid, ca și cum s-ar