Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O ADEVĂRATĂ FARMACIE

Armurariul este o minune a naturii și leac pentru multe boli

Chiar dacă atunci când o întâlneam pe câmp ne feream de ea, sau o ignoram, armurariul face parte din categoria plantelor care ajută în numeroase afecțiuni.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Multe plante au proprietăți nebănuite, dar armurariul poate fi clasificat drept ” o adevărată farmacie”.

 

Numele sale populare sunt “scaiul pestriț” sau “ciulinul”, iar denumirea științifică este ” Silybum marianum “. Are numeroase aplicații în cazurile în care pacienții se confruntă cu afecțiuni ale ficatului, datorită conținutului ridicat de silimarină. Acesta este și motivul pentru care planta minune se cultivă de către producătorii de suplimente naturiste.

 

Silimarina reprezintă un compex de bioflavonoide și anume, silibina, silicristina și silidianina, care au rolul hepatoprotector, antioxidant și de susținere a sintezei optime de compuși cu caracter oxidant.

 

Beneficiile pe care le oferă silimarina, în cazul afecțiunilor hepatice

 

Ficatul este foarte bine protejat cu ajutorul extractului de armurariu, care este recunoscut și foarte recomandat de medicii axați pe medicina naturistă. Acesta se utilizează ca terapie complementară la persoanele care au diferite afecțiuni ale ficatului, cum ar fi steatoza hepatică alcoolică sau non-alcoolică, hepatita și ciroza.

 

Atunci când este administrat ca și supliment alimentar pentru ficat reduce procesul inflamator local și îmbunătățește funcția hepatică. Totodată, armurariul este bun și ca remediul pentru boli neurologice ca Alzheimer și Parkinson.

 

Acest lucru se întâmplă deoarece are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, cu rol neuroprotector și contribuie eficient la prevenția degradării funcțiilor cogntive ce apare odată cu înaintarea în vârstă.

 

Armurariul mai este și un aliat al sistemului osos. Acesta previne apariția osteoporozei, dar poate fi utilizat cu succes și în cazul apariției acneei. Este, de asemenea, un ajutor de nădejde al celor care s-au îmbolnăvit de cancer.

 

Și persoanele suferinde de diabet au nădejdea că le poate ușura situația. Planta minune echilibrează nivelul glicemiei în rândul celor care suferă de diabet de tip 2.

 

Armurariul se prezintă la rafturile plafarelor sun formă de tinctură sau pulbere, iar acestea stau la baza altor preparate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)