Image 1
Image 2

NATALIA OLAH TURBUCZ, VOLUNTARUL ANULUI

Asociația Copacul vieții a premiat unitățile de învățământ, instituțiile publice, ONG-urile și voluntarii cu care a colaborat

Ca plan de viitor, asociația dorește să continue proiectele naționale și europene aflate în curs de implementare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Asociația Ecologică și Umanitară Copacul vieții Satu Mare a celebrat evenimentul 5 Decembrie – Ziua Mondială a Voluntariatului în sala multimedia a Inspectoratului Școlar Județean.

 

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă atât din partea instituțiilor, ONG-urilor, unităților de învățământ preșcolar și școlar, voluntarilor asociației dar și a mass mediei locale.

 

În cadrul evenimentului a avut loc: evaluarea activității asociației pe anul 2024; festivitatea de premiere a tuturor celor care au contribuit la succesul activităților asociației în acest an; decernarea titlului de Voluntar al anului; împodobirea bradului eco, pentru care, fiecare profesor coordonator a confecționat, cu implicarea preșcolarilor respectiv elevilor, câte un ornament de brad realizat din deșeuri reciclabile; un moment festiv dedicat sărbătorilor de iarnă prezentat de tinerii de la Casa de copii Ștefania din Oar.

 

Inspector școlar general Anișoara Boitor a felicitat voluntarii pentru contribuția pe care o aduc în vederea conștientizării comunității cu privire la importanța protejării mediului, și nu în ultimul rând a felicitat colectivul asociației Copacul vieții mulțumindu-i pentru consecvența cu care implementează proiecte de mediu cu implicarea cadrelor didactice în educarea preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ în spirit ecologic.

 

Adriana Culda, conducătorul Serviciului Teritorial pentru Arii Naturale Protejate, a apreciat activitatea bogată și foarte diversificată a asociației, caracterizată prin multă creativitate, ingeniozitate, fapt pentru care un număr din ce în ce mai mare de unități de învățământ se alătură asociației din dorința ca împreună să aducă o plusvaloare mediului.

 

Adrian Mașca, din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor a mulțumit asociației pentru cooptarea în activitățile de mediu și a instituției din care face parte, a apreciat dăruirea profesională cu care contribuie asociația și voluntarii asociației la formarea unei generații de tineri responsabili dornici de-a trăi într-un mediu curat și sănătos.

 

Din nenumăratele activități desfășurate cu sprijinul celor 147 de voluntari ai asociației, toate focusate pe evenimentele de mediu conform calendarului ecologic și prin care pe parcursul anului, au reușit să mobilizeze peste 1000 de cetățeni de toate vârstele, Elisabeta Bekessy a amintit cele mai importante. Menționăm că de-a lungul anului am amintit în paginile cotidianului nostru aceste activități

 

A fost evidențiat faptul că în acest an voluntarii asociației au participat la cursuri de perfecționare profesională în domeniul gestiunii deșeurilor.

 

Ca plan de viitor, asociația dorește să continue proiectele naționale și europene aflate în curs de implementare, totodată dorește să sprijine în continuare unitățile de învățământ în desfășurarea unor activități de mediu în cadrul săptămânii verzi și școala altfel, și nu în ultimul rând să organizeze activități inedite, cu rezultate imediate și palpabile în spiritul evenimentelor de mediu.

 

 

Natalia Olah Turbucz, voluntarul anului

 

 

A urmat premierea celor 52 de unități de învățământ, instituții publice, ONG-uri, voluntari și mass media locală și împodobirea bradului eco cu ornamente de brad realizat de preșcolari și școlari din deșeuri reciclabile, urmată de desemnarea voluntarului anului în persoana Nataliei Olah Turbucz- profesor de biologie la Școala Gimnazială Ion Barbu de la Ambud, pentru merite deosebite în educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului, pentru implicarea activă în activitățile de voluntariat ale asociației, pentru înaltul spirit de echipă de care a dat dovadă în mobilizarea colegilor, a tinerilor și părinților acestora pentru participarea la activitățile ecologice desfășurate în anul 2024 atât la nivelul unității de învățământ cât și în comunitate.

 

Festivitatea de premiere a fost sprijinită de către Botiș Gheorghe.

 

A urmat apoi momentul festiv și de suflet dedicat sărbătorilor de iarnă în prezentarea tinerilor de la Casa de copii Ștefania din Oar, cărora le-au fost oferite pachete cu dulciuri.

 

La finalul evenimentului, Mariana Săsăran, inspector de biologie, a mulțumit tuturor pentru activitatea desfășurată cu mult succes și în acest an de către asociație și de către unitățile de învățământ preșcolar și școlar.

 

Daniela Naghi, director la Școala Gimnazială Halmeu, a mulțumit pentru oportunitatea de a participa la activitățile asociației și pentru faptul că în școală se desfășoară în mod consecvent ore de educație ecologică în cadrul proiectelor de mediu din care școala face parte.

 

În încheierea festivității, Elisabeta Békéssy a urat tuturor colaboratorilor sărbători fericite, multă sănătate pentru ca familia din ce în ce mai numeroasă a Asociației Copacul vieții să poată continua această activitate nobilă în beneficiul mediului și în anul care urmează.

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sigla Informatia Zilei

50 de muncitori reclamă că n-au fost plătiţi. Ei s-au adunat în faţa Poliţiei municipiului Satu Mare

50 de persoane din judeţul Gorj s-au adunat în această dimineaţă în faîa Poliţiei municipiului Satu Mare. Ei reclamă că nu au fost plătiţi de un patron din maramureş. La această oră poliţiştii Secţiei 1 Valea Vinului Poliţie Rurală şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor verifică sesizările unor muncitori din judeţul Gorj, care reclamă că o firmă din Maramureş nu le-a plătit salariile pentru munca depusă.