Image 1
Image 2
Acasa

SITUAȚIE DE URGENȚĂ ÎN ȘCOLI

Autoritățile încearcă să gestioneze răspândirea rapidă a Norovirusului

Autoritățile încearcă să gestioneze răspândirea rapidă a Norovirusului
Norovirusul este cunoscut ca o cauză comună a bolilor gastrointestinale, fiind extrem de contagios, mai ales în medii precum școlile și grădinițele
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În Timișoara, un focar de norovirus a declanșat o situație de alertă, lăsând în urmă 86 de copii și 20 de profesori afectați de simptome severe. Încă nu se cunosc cauzele exacte ale acestei îmbolnăviri în masă, iar autoritățile sunt în alertă pentru a gestiona situația.

 

Primul caz a fost semnalat marți după-amiază la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara, iar de atunci numărul celor afectați a crescut constant. Elevii și cadrele didactice care au ajuns la spital prezintă simptome comune precum dureri abdominale, amețeală, vărsături, frisoane și scaune diareice. Autoritățile au decis suspendarea cursurilor fizice la acest liceu și trecerea acestora în mediul online. De asemenea, s-a recomandat purtarea măștilor sanitare în alte unități școlare din zonă.

 

Analizele efectuate la Spitalul de Copii Louis Turcanu au confirmat prezența norovirusului la trei dintre elevi, acesta fiind probabil agentul patogen responsabil de îmbolnăvirea în masă. Este deosebit de îngrijorător faptul că în mai puțin de 36 de ore, numărul celor afectați a crescut la peste 100, atât printre elevi, cât și printre cadrele didactice.

 

Norovirusul este cunoscut ca o cauză comună a bolilor gastrointestinale, fiind extrem de contagios, mai ales în medii precum școlile și grădinițele. Acesta se răspândește prin alimente sau apă contaminate, dar și prin contactul direct cu suprafețe sau obiecte infectate. Simptomele includ diaree severă și vărsături, care apar rapid după expunere și pot persista timp de câteva zile.

 

Situația este în continuare monitorizată de autorități, iar se iau măsuri pentru gestionarea și limitarea răspândirii norovirusului în comunitate.

 

CITEȘTE ȘIFocar confirmat de COVID-19 la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns