Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EVITAREA EXCESULUI DE SODIU

Avertismentul medicilor despre alimentele procesate

Avertismentul medicilor despre alimentele procesate
Potasiul este esențial pentru relaxarea vaselor de sânge, care ajută la menținerea unei presiuni arteriale normale și previne hipertensiunea
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Atunci când citești eticheta unui aliment procesat, unul dintre ingredientele cheie la care trebuie să fii atent este cantitatea de sodiu conținută. Este important de remarcat că sodiul poate fi prezent și în produsele fără sare.

 

Alimentele procesate conțin atât sare de masă, cât și fosfat de sodiu, care este, în esență, tot sare. Acest conservant este întâlnit chiar și în dulciuri, contribuind la creșterea consumului zilnic de sare.

 

Sarea de masă este compusă din sodiu și clor, iar fosfatul de sodiu este un conservant utilizat în majoritatea alimentelor procesate. Medicii recomandă citirea etichetelor și compararea conținutului de sodiu între produse. Este important să știi că același tip de produs alimentar, cum ar fi un suc, poate avea cantități diferite de sodiu în funcție de producător.

 

De ce este important să evităm excesul de sodiu? Organismul elimină sarea în exces prin rinichi, utilizând aceleași căi de eliminare ca și în cazul potasiului. Sodiul în exces poate duce la pierderea potasiului, un mineral esențial pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

 

Potasiul este esențial pentru relaxarea vaselor de sânge, care ajută la menținerea unei presiuni arteriale normale și previne hipertensiunea. Consumul excesiv de sodiu atrage apa în organism, crescând automat tensiunea arterială.

 

Deși rinichii se adaptează la un aport crescut de sare pe termen scurt, pe termen lung, excesul de sodiu poate duce la hipertensiune și poate afecta rinichii. Limitarea consumului de sare și evitarea produselor ultra-procesate sunt recomandări importante pentru menținerea sănătății, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns