Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

VENITURI PROFESIONALE

Avocații vor beneficia de ajutor pentru creșterea copilului, chiar și în cazul realizării de venituri

Avocații vor beneficia de ajutor pentru creșterea copilului, chiar și în cazul realizării de venituri
Avocații vor beneficia de ajutor pentru creșterea copilului, chiar și în cazul realizării de venituri
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Avocații din România vor putea beneficia de ajutorul financiar pentru creșterea copilului chiar și în situația în care își continuă sau își reiau activitatea profesională. Această modificare este prevăzută într-un proiect de lege aprobat de Senat, ce urmează a fi supus votului final în Camera Deputaților. Proiectul introduce, de asemenea, un nou interval pentru stagiul de cotizare necesar obținerii acestui ajutor, dar și pentru indemnizația de maternitate și de incapacitate temporară de muncă.

 

 

 

Eliminarea interdicției privind veniturile profesionale
O modificare majoră introdusă de acest proiect de lege este eliminarea condiției ca avocații să nu realizeze venituri din profesie pentru a putea beneficia de ajutorul pentru creșterea copilului. Conform noilor prevederi, avocații care contribuie la sistemul propriu de pensii vor avea dreptul la acest ajutor chiar dacă își desfășoară activitatea profesională în continuare. Astfel, proiectul vine în sprijinul părinților din această profesie, facilitând concilierea vieții profesionale cu responsabilitățile familiale.

 

 

 

Condiții pentru acordarea ajutorului
Pentru a beneficia de ajutorul pentru creșterea copilului, proiectul de lege stipulează că avocații trebuie să fi realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 12 luni în ultimele 24 de luni anterioare momentului solicitării. Această condiție este necesară și pentru indemnizația de maternitate, cât și pentru indemnizația de incapacitate temporară de muncă. În plus, avocații trebuie să fie la zi cu obligațiile de plată către fondurile de pensii și alte drepturi sociale specifice sistemului de asigurări al avocaților.

 

 

 

Impactul social și economic
Proiectul este susținut de inițiatori ca o măsură menită să încurajeze natalitatea, într-o perioadă în care România se confruntă cu un declin demografic. Posibilitatea continuării activității profesionale de către avocații care devin părinți este considerată un stimulent pentru aceștia de a-și întemeia familii fără teama de a renunța temporar la activitatea profesională. Totodată, măsura vine ca răspuns la cerințele din piața muncii, având în vedere specificul profesiei de avocat, care implică adesea o continuitate profesională.

 

 

Proiectul legislativ a inclus și alte modificări importante privind stagiul de cotizare necesar pentru diverse indemnizații. Pe lângă ajutorul pentru creșterea copilului, avocații vor beneficia de indemnizații de maternitate și de incapacitate temporară de muncă, dacă îndeplinesc condițiile de cotizare menționate.

 

 

Această propunere legislativă are potențialul de a sprijini mai bine avocații în gestionarea obligațiilor familiale, permițându-le să-și continue cariera și să contribuie activ la dezvoltarea profesională și personală în paralel.

 

 

Acasa
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns