Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băican a luat patru, Cadar a marcat doar două

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Viitorul Ghimbav – Unirea Tăşnad 4-2 (2-0)

Mulţi ar spune că victoria cu Universitatea Cluj i-a ridicat atât de sus că n-au mai avut timp să coboare cu picioarele pe pământ. Sigur, o înfrângere în care ai primit patru goluri reprezintă un eşec, poate categoric. Dar Unirea Tăşnad nu a avut capul pe sus, s-a comportat decent în deplasarea de la Ghimbav. Şi orişice s-ar scrie, concluzia este una clară: noi am fost cu ocaziile, ei cu golurile.

Nu se supăra nimeni dacă Unirea avea cel puţin 2-0 înaintea primului gol primit. Meciul l-a început cu încredere, cu tupeu, posesie şi cu ocazii mari. Dar tăşnădenii s-au lovit din nou de ”blestemul” două goluri în două minute, asemănător întâlnirii cu Performanţa Ighiu. Prima repriză a oferit lovituri în bară ale lui Stanciu, Faur, după care cel din urmă a avut o ratare singur cu portarul. Mai pot fi trecute în revistă două incursiuni bune ale lui Szekely, Imi Nagy, o lovitură liberă bună bătută de Cadar. Chiar şi după goluri, trupa lui Marius Botan şi Bogdănel Moise a controlat jocul, dar…

Altfel, în primul mitan, gazdele s-au văzut doar prin reuşitele descrise în cele ce urmează.

1-0 (min. 34): lovitură liberă de pe partea stângă, mingea ajunge la Miloşi pe cealaltă parte, în careu. Jucătorul gazdelor prinde un vole, uşor deviat, şi-l învinge pe Claudiu Băican.

2-0 (min. 36): din nou fază fixă, de lângă colţul careului mare de pe partea dreaptă. Ghimbăvenii fac o horă în jurul mingii, iar Drugă şutează în forţă pe colţul scurt, pe lângă zid. Băican este învins, păcălit fiind şi de balonul care a muşcat pământul.

Repriza secundă începe promiţător pentru tăşnădeni, se putea spera la o revenire. Gabriel Cadar îşi trece numele pe lista marcatorilor, după o fază fixă fructificată la vreo cinci minute după pauză. La scurt timp, Szekely oferă una dintre ratările meciului. Primeşte o centrare de pe dreapta, şutează din 4 metri, însă portarul oaspete oferă o paradă de zile mari (min. 55). La faza imediat următoare, Ghimbav porneşte pe contraatac. Defensiva noastră nu reuşeşte să se grupeze, iar Paraschiv îl învinge pe Băican cu un şut lent, pe jos, la colţul lung. Se făcea 3-1, dar gazdele mai reuşesc să marcheze în minutele următoare. Din nou acţiune pe partea dreaptă, din nou apărarea este depăşită şi din nou Băican primeşte gol parabil, mingea expediată de Miloşi trecând uşor pe lângă el (min. 75). Ultima reuşită a meciului îi aparţine lui Cadar. Din lovitură liberă, atacantul Tăşnadului trimite tare pe portar, iar cel din urmă respinge în plasă (min. 90+3). Viitorul Ghimbav – Unirea Tăşnad se termină cu scorul de 4-2 (2-0).

”Mare păcat. A fost o echipă de învins. Am dominat la multe capitole, am fost peste ei”, ne-a declarat antrenorul Marius Botan.

Dar golurile sunt cele care punctează, iar pentru meciul următor poate că se va renunţa la serviciile lui Claudiu Băican, la acea lentoare pe care o arată, de obicei. Este considerat de mulţi suporteri ca fiind principalul vinovat pentru înfrângerea de sâmbătă. Portarul Unirii a fost lipsit de reacţie la cele mai importante faze. Şi poate, pe bună dreptate, Cherecheş ar fi în măsură să-şi conducă echipa din spate. Îl ştiţi, un portar implicat, momentan aflat în joc de gleznă pe banca rezervelor. Este cel care apărat poarta Tăşnadului la barajul prin care oraşul nostru a obţinut promovarea istorică în Liga 3 după o pauză de 25 de ani.

Ghimbav: Rusu – Popică, Rotaru, Foiciuc, Pavel, Miloşi, Mihai Sergiu, Drugă, Rareş, Paraschiv, Chingaru. Au mai intrat: Ghinea, Tudorache, Muntean, Lazăr. Antrenor: Vasile Solomon.

Tăşnad: Băican – Ciul, Bălău (cpt.), M. Silaghi, Parnău, Stanciu, Dascăl (A. Mureşan, min. 46), Nagy (Bolba, min. 51), Cadar, Szekley (Babiciu, min. 64), Faur (R. Silaghi, min. 77). Rezerve nefolosite: Cherecheș, Chivari, Bakai, Vereș. Antrenori: Marius Botan şi Bogdănel Moise.

Rezultatele etapei 5:
• Alba Iulia – Galda 1-0
• Gaz Metan II – Reghin 0-1
• ”U” Cluj – Ighiu 3-0
• Ghimbav – Tăşnad 4-2
• Avrig – Dej 1-1
• Iernut – CFR Cluj II 2-2
• Recea – Cugir 1-2
• Sănătatea CJ a stat

CLASAMENT Liga 3, Seria 5
1.Metalurgistul Cugir 5 4 0 1 8-5 12
2.ACS Recea 5 3 1 1 10-6 10
3.Industria Galda 5 3 1 1 9-5 10
4.Avântul Reghin 5 3 1 1 5-5 10
5.CFR Cluj II 5 2 3 0 9-4 9
6.”U” Cluj 4 2 1 1 8-3 7
7.Performanţa Ighiu 4 2 1 1 9-6 7
8.Sănătatea Cluj 4 2 1 1 5-2 7
9.Unirea Alba Iulia 5 2 1 2 4-6 7
10.Unirea Tăşnad 4 2 0 2 6-6 6
11.Unirea Dej 5 1 1 3 3-9 4
12.Viitorul Ghimbav 4 1 0 3 7-10 3
13.CS Iernut 5 0 2 3 6-9 2
14.FC Avrig 5 0 2 3 3-9 2
15.Gaz Metan II 5 0 1 4 2-9 1

Etapa 6: Tăşnad – Sănătatea CJ (30 septembrie, ora 17:00), CFR II – Alba Iulia, Ighiu – Cugir, Reghin – Recea, Galda – Mediaş II, Dej – Iernut, ”U” Cluj – Ghimbav, Avrig stă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns