Image 1
Image 2

TRAFIC DE DROGURI

Bărbat arestat pentru trafic cu droguri de mare risc

Un bărbat din Maramureș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… într-un caz în care polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației și polițiștii SCCO Maramureș, la delegarea și sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș au descoperit aproximativ 100 grame de substanțe interzise și importante sume de bani provenite din activități ilicite.

 

La data de 30.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

 

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, în ziua anterioară, 29.01.2024, primul inculpat a vândut celui de al doilea cantitatea de aproximativ 4 grame de drog de mare risc (4-CMC). Acesta din urmă a fost depistat în aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș – ITPF Sighetu Marmației – pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, într-un autoturism, având asupra sa mai multe plicuri tip zip-lock, care conțineau substanţa interzisă.
În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința celui care a comercializat drogurile, a fost identificată și ridicată cantitatea de aproximativ 90 grame 4-CMC (drog de mare risc), precum și alte mijloace de probă.
În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a primului inculpat pentru care a fost formulată propunerea.
Cu privire la cel de al doilea, s-a dispus măsura controlului judiciar.

 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației şi polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with