Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Baschetbalistele s-au calificat din nou in finala campionatului!

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CSM a invins in prelungiri pe ICIM Arad cu 58-54 si va joaca ultimul act cu Targoviste

Un joc excelent si o calificare in finala campionatului pentru elevele lui Dan Fleseriu
Un joc excelent si o calificare in finala campionatului pentru elevele lui Dan Fleseriu

De multi contestate, de multi iubite, baschetbalistele de la CSM Satu Mare au reusit sambata o performanta extraordinara, aceea de a se califica in finala campionatului. In primul meci, la Arad CSM a pierdut 61-54, apoi a invins de doua ori, acasa cu 68-58 si din nou la Arad, cu 58-54, dupa un meci care a avut nevoie de o repriza de prelungiri.

Sambata, la Arad, impinse si de suporterii satmareni numerosi, elevele lui Dan Fleseriu au reusit sa se impuna, dupa un meci aproape perfect. Claudia Pop s-a accidentat in primele 30 de secunde, iar toata lumea a crezut ca jucarea finalei va ramane un vis. Insa nu a fost asa. In primul sfert CSM a marcat 20 de puncte, ICIM  doar 9 si accederea in finala parea doar o formalitate. Insa in al doilea sfert s-au marcat doar 11 puncte, 5 ICIM, 6 CSM, scorul la pauza fiind favorabil satmarencelor, 26-14. Gazdele au revenit insa in ultimele doua sferturi si s-au impus cu 18-10 si 13-9. Astfel, dupa cele patru sferturi scorul a fost 45-45, de aceea a fost nevoie de o repriza de prelungiri. Aici echipa din Satu Mare a parut mai proaspata si a demonstrat ca parcursul din play-off nu a fost un accident si s-a impus cu 13-9, tabela aratand la finalul jocului, ICIM Arad – CSM Satu Mare 54-58. Si ceea ce parea pentru unii o utopie, a devenit realitate, echipa lui Dan Fleseriu a ajuns in finala Diviziei A, pentru al doilea an consecutiv. In ultimul act CSM va intalni CSM Targoviste, care este o forta in baschetul feminin, dar nu se stie niciodata.

Shanika Freeman a fost din nou la inaltime, reusind 17 puncte, 14 recuperari si doua pase decisive, urmata de Annemarie Parau, care a marcat 15 puncte si a reusit 8 recuperari. Insa toate fetele au pus umarul la aceasta calificare, antrenorul Dan Fleseriu, managerul Florin Muresan, care a adus-o pe Freeman si se pare ca a avut mana buna. Pentru CSM au jucat la Arad Shanika Freeman 17 puncte, Annemarie Parau 15, Amra Mehmedic 8, Khadijah Whittington 6, Rada Giurgiu 5, Andreea Orosz 4, Monica Ivan 3, Claudia Pop (accidentata), Anita Meszaros. Primele doua meciuri din finala sedisputa la Targoviste pe 3 si 4 mai, pentru ca spre deosebire de semifinale, se pot juca 5 partide, prima echipa care obtine trei victorii ia titlul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns