Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Basescu amana Legea salarizarii pentru anul 2012

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Legea salarizării unice nu va intra în vigoare anul viitor, ci ar urma să intre în vigoare abia peste doi ani, în 2012. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au discutat ieri la Guvern. Premierul Emil Boc a declarat, la finalul întâlnirii cu parlamentarii coaliţiei, că le-a prezentat acestora variantele de lucru la Legea salarizării unitare, urmând ca propunerile primite să fie luate în discuţie în Guvern, însă nu a dat detalii cu privire la acestea, informează NewsIn.
“Astăzi am prezentat colegilor variantele la care lucrăm la Legea salarizării unitare. Am cules informaţii, recomandări, propuneri pe care parlamentarii coaliţiei le-au făcut. Le vom avea în vedere în dezbaterile din Guvern, urmând ca după finalizarea imediat în Guvern să ne consultăm cu partenerii externi, astfel încât în graficul pe care l-am anunţat Legea salarizării unitare să fie pe masa Parlamentului”, a spus Boc, adăugând că Legea va fi discutată şi cu reprezentanţii FMI şi Comisia Europeană.
Solicitat să prezinte o parte a acestor variante, premierul a spus că ele sunt încă în analiză şi a evitat să le comenteze. “Sunt variante de lucru asupra cărora lucrăm în continuare. Am cules observaţiile şi propunerile parlamentarilor, le vom integra în Guvern, ne consultăm cu partenerii sociali şi externi pe care îi avem, după care veţi avea la începutul săptămânii viitoare legea finală”, a subliniat premierul.
Legea salarizării a intrat “în linie dreaptă”
Boc spune că Legea salarizării a intrat “în linie dreaptă” şi va fi finalizată în timp scurt
Premierul Emil Boc a declarat miercuri că Executivul a intrat “în linie dreaptă” cu Legea salarizării, urmând ca aceasta să fie finalizată într-o perioadă “foarte scurtă” de timp.
“Am venit împreună cu colegii mei miniştri pentru o consultare cu grupurile parlamentare ale coaliţiei cu privire la Legea salarizării unitare, înainte ca această lege să fie promovată de Guvern. Vom analiza variantele de lucru pe care Guvernul le are în discuţie şi după această consultare, în Guvern, vom decide forma finală a acesteia, cu menţiunea că acest lucru se va întâmpla într-o perioadă foarte scurtă de timp de aici înainte, pentru că am intrat în linie dreaptă cu Legea salarizării unitare”, a spus premierul, înainte de întâlnirea cu grupurile parlamentare ale coaliţiei.
El a adăugat că nu va prezenta detalii despre această Lege, deoarece datele vor rezulta inclusiv în urma discuţiilor avute miercuri cu grupurile.
Salariile bugetarilor
vor creşte cu 15%
Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creşte cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coaliţiei, potrivit unor surse parlamentare.
Coaliţia de guvernare a discutat în ultima săptămână mai multe variante privind salariile bugetarilor şi salariul minim, parametri în jurul cărora se construiesc şi celelalte elemente ale bugetului.
Variante de lucru
Premierul Emil Boc a declarat la finalul întâlnirii cu parlamentarii coaliţiei, că le-a prezentat acestora variantele de lucru la Legea salarizării unitare, urmând ca propunerile primite să fie luate în discuţie în Guvern, însă nu a dat detalii cu privire la acestea.
Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creşte cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coaliţiei, potrivit unor surse parlamentare.
Coaliţia de guvernare a discutat în ultima săptămână mai multe variante privind salariile bugetarilor şi salariul minim, parametri în jurul cărora se construiesc şi celelalte elemente ale bugetului.
O variantă care a fost în discuţie, dar la care s-a renunţat, a fost o mărire diferenţiată a salariilor de la stat în valoare de 25% pentru cei cu salariile de până în 1.000 de lei şi cu aproximativ 12% pentru cei cu salariile peste 1.000 de lei. Varianta unei creşteri unice ar fi fost preferată din raţiuni de constituţionalitate, deoarece o majorare diferenţiată ar fi putut fi atacată la CCR, fiind considerată discriminatorie.
De asemenea, referitor la salariul minim variantele care s-au discutat cuprindeau valori cuprinse între 650 lei şi 690 lei, faţă de nivelul actual de 600 lei.
Legea salarizării va fi trimisă săptămâna viitoare în Parlament în vederea asumării răspunderii Guvernului pe acest proiect

Legea salarizării unice nu va intra în vigoare anul viitor, ci ar urma să intre în vigoare abia peste doi ani, în 2012.
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au discutat ieri la Guvern. Premierul Emil Boc a declarat, la finalul întâlnirii cu parlamentarii coaliţiei, că le-a prezentat acestora variantele de lucru la Legea salarizării unitare, urmând ca propunerile primite să fie luate în discuţie în Guvern, însă nu a dat detalii cu privire la acestea, informează NewsIn. “Astăzi am prezentat colegilor variantele la care lucrăm la Legea salarizării unitare. Am cules informaţii, recomandări, propuneri pe care parlamentarii coaliţiei le-au făcut. Le vom avea în vedere în dezbaterile din Guvern, urmând ca după finalizarea imediat în Guvern să ne consultăm cu partenerii externi, astfel încât în graficul pe care l-am anunţat Legea salarizării unitare să fie pe masa Parlamentului”, a spus Boc, adăugând că Legea va fi discutată şi cu reprezentanţii FMI şi Comisia Europeană.Solicitat să prezinte o parte a acestor variante, premierul a spus că ele sunt încă în analiză şi a evitat să le comenteze. “Sunt variante de lucru asupra cărora lucrăm în continuare. Am cules observaţiile şi propunerile parlamentarilor, le vom integra în Guvern, ne consultăm cu partenerii sociali şi externi pe care îi avem, după care veţi avea la începutul săptămânii viitoare legea finală”, a subliniat premierul.
Legea salarizării a intrat “în linie dreaptă”
Boc spune că Legea salarizării a intrat “în linie dreaptă” şi va fi finalizată în timp scurtPremierul Emil Boc a declarat miercuri că Executivul a intrat “în linie dreaptă” cu Legea salarizării, urmând ca aceasta să fie finalizată într-o perioadă “foarte scurtă” de timp.“Am venit împreună cu colegii mei miniştri pentru o consultare cu grupurile parlamentare ale coaliţiei cu privire la Legea salarizării unitare, înainte ca această lege să fie promovată de Guvern. Vom analiza variantele de lucru pe care Guvernul le are în discuţie şi după această consultare, în Guvern, vom decide forma finală a acesteia, cu menţiunea că acest lucru se va întâmpla într-o perioadă foarte scurtă de timp de aici înainte, pentru că am intrat în linie dreaptă cu Legea salarizării unitare”, a spus premierul, înainte de întâlnirea cu grupurile parlamentare ale coaliţiei.El a adăugat că nu va prezenta detalii despre această Lege, deoarece datele vor rezulta inclusiv în urma discuţiilor avute miercuri cu grupurile.
Salariile bugetarilor vor creşte cu 15%
Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creşte cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coaliţiei, potrivit unor surse parlamentare.Coaliţia de guvernare a discutat în ultima săptămână mai multe variante privind salariile bugetarilor şi salariul minim, parametri în jurul cărora se construiesc şi celelalte elemente ale bugetului.
Variante de lucru
Premierul Emil Boc a declarat la finalul întâlnirii cu parlamentarii coaliţiei, că le-a prezentat acestora variantele de lucru la Legea salarizării unitare, urmând ca propunerile primite să fie luate în discuţie în Guvern, însă nu a dat detalii cu privire la acestea. Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creşte cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coaliţiei, potrivit unor surse parlamentare.Coaliţia de guvernare a discutat în ultima săptămână mai multe variante privind salariile bugetarilor şi salariul minim, parametri în jurul cărora se construiesc şi celelalte elemente ale bugetului.O variantă care a fost în discuţie, dar la care s-a renunţat, a fost o mărire diferenţiată a salariilor de la stat în valoare de 25% pentru cei cu salariile de până în 1.000 de lei şi cu aproximativ 12% pentru cei cu salariile peste 1.000 de lei. Varianta unei creşteri unice ar fi fost preferată din raţiuni de constituţionalitate, deoarece o majorare diferenţiată ar fi putut fi atacată la CCR, fiind considerată discriminatorie.De asemenea, referitor la salariul minim variantele care s-au discutat cuprindeau valori cuprinse între 650 lei şi 690 lei, faţă de nivelul actual de 600 lei.Legea salarizării va fi trimisă săptămâna viitoare în Parlament în vederea asumării răspunderii Guvernului pe acest proiect

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Piturca l-a criticat pe Balaj

Asculta acest articol In urma meciului dintre Dinamo si Universitatea Craiova, terminat la egalitate, 2-2, antrenorul echipei oltene, Victor Piturca,