Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu îl acuză pe Ponta de presiuni politice în Dosarul Nana

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta face presiuni politice în cazul Nana. Acuzaţia este lansată de fostul preşedinte Traian Băsescu. Declaraţiile fostului sef de stat vin după ce CSM i-a sesizat pe inspectorii judiciari pe motiv că Traian Băsescu ar fi pus la îndoială independenţa şi imparţialitatea procurorilor.

Băsescu a acuzat presiuni politice după ce procurorii au pus sechestru pe terenurile familiei de la Nana.

“Dacă dumneavoastră sau vreun procuror poate să-mi spună că n-a existat o comisie parlamentară… sau asta e comisie tehnică. Deci a fost o acţiune politică iniţiată de premier, materializată printr-o comisie parlamentară. Comisia parlamentară nu înseamnă acţiune politică? Dacă domnul Niţu crede că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime vreun punct de vedere că dânsul are sensibilităţi, îl anunţ că nu voi ţine cont de sensibilităţile domniei, mai ales când minte”, le-a spus Băsescu jurnaliştilor.

Acuzaţiile întăresc declaraţiile făcute de fostul preşedinte săptămâna trecută, pe Facebook. Traian Băsescu vorbea şi atunci de acţiuni politice îndreptate împotriva sa, relatează Realitatea tv.

Inspectorii judiciari au anunţat deja că vor analiza în ce măsură declaraţiile fostului preşedinte faţă de ancheta dispusă în dosarul Nana afectează independenţa şi credibilitatea justiţiei. 

Parchetul General a fost instituţia care a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru apărarea reputaţiei profesionale a procurorilor care lucrează la acest caz.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns