Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Becul care dureaza 20 de ani va fi pus in vanzare in SUA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dispozitivul de iluminat a fost premiat la competiţia Bright Tomorrow, organizata de Departamentul Energiei din SUA, fiind singurul care a putut indeplini standardele extrem de riguroase cerute de organizatori.

Competiţia a avut ca scop identificarea unei alternative a becului incandescent de 60 de waţi, inca utilizat pe scara larga in SUA, dar care urmeaza sa fie scos din producţie in curand. (Fabricarea becurilor de 100 waţi a fost deja sistata in SUA si Europa, in Europa a fost oprita si cea a becurilor de 60 de waţi.)

Organizatorii au cerut, potrivit descopera.ro, participanţilor sa fabrice un dispozitiv care sa dea aceeasi lumina calda ca si cea a unui bec incandescent, dar sa fie mult mai efcieinte din punct de vedere energetic.

Produsul prezentat de compania olandeza Philips a fost singurul care a corespuns standardelor de performanţa impuse, iar premiul a fost acordat abia dupa 18 luni de testari.

Dispozitivul realizat de Philips foloseste capacitaţile LED-urilor (diode emiţatoare de lumina) in locul filamentelor incandescente- la o durata de funcţionare de peste 4 ore pe zi, durata sa de viaţa este de 20 de ani.

Performanţa are un preţ – un asemenea “bec” costa, in prezent, 60 USD, desi firma Philips a facut, cu anumite magazine, aranjamente financiare care vor permite vinderea dispozitivelor la preţul redus de 20 USD.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns