Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Beijing: Ruine ale unui vechi palat, descoperite sub Orașul Interzis

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Orasul interzis
Orasul interzis

O echipă de arheologi a descoperit sub Orașul Interzis din Beijing, reședința împăraților chinezi din secolul al XV-lea până la începutul secolului al XX-lea, resturile unui palat anterior, din perioada dominației mongole (secolele XIII-XIV), informează EFE, citând o știre difuzată vineri de Xinhua.

Descoperirea aduce informații importante asupra unui subiect puțin cunoscut cum este organizarea Beijingului din perioada dominației mongole (dinastia Yuan). Totodată, ar putea elucida unul dintre cele mai mari mistere ale acestui oraș: locul pe care se găsea palatul hanilor mongoli.

Săpăturile au început în 2014 și au avut ca scop o mai bună cunoaștere a zonei complexului în care au locuit împărații din dinastiile Ming (1368-1644) și Qing (1644-1911), și care reprezintă una dintre principalele atracții turistice ale capitalei Chineze.

Se consideră că marele oraș a fost fondat în secolul al XIII-lea de Kublai Han, un nepot al lui Ginghis Han, întemeietorul Imperiului Mongol. Pe atunci, actualul Beijing, era cunoscut sub numele de Cambaluc și Dadu. Palatul regal din acea perioadă, în care se presupune că a fost primit Marco Polo, a fost distrus complet în secolul al XV-lea de trupele dinastiei Ming.

Multă vreme s-a crezut că această construcție se aflase în apropierea Orașului Interzis, ridicat între 1406 și 1420, dar recenta descoperire a scos la iveală că ambele palate au exact același amplasament.

Excavațiile din ultimii doi ani au dus și la descoperirea unor structuri posterioare palatului mongol, cum ar fi ruinele unei reședințe cu grădină destinată mamei împăratului și un depozit de vase de porțelan sparte sau care fuseseră scoase din uz în timpul dinastiei Qing.

Orașul Interzis, care cuprinde 980 de construcții, figurează din 1987 pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO, pe care este prezentat drept cea mai mare concentrare din lume de structuri vechi din lemn.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns