Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bicicleta românească Pegas, din nou în piaţă. Ce planuri au antreprenorii?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
noile modele de biciclete Pegas
noile modele de biciclete Pegas

La sfârşitul acestei luni vor ieşi pe piaţă primele modele ale bicicletei Pegas, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti. Ideea aparţine unor antreprenori români, Andrei Botescu şi Alexandru Manda, care au înfiinţat Atelierele Pegas, scrie Capital.ro.

– Care sunt paşii care vor duce la apariţia mai multor modele Pegas în piaţă? Vă gândiţi să construiţi o fabrică?

 

A.B/A.M: După mai mult de un an de brainstorming,  proiectare şi management al producţiei, la finele lunii mai vom ieşi pe piaţă cu primele modele. Este vorba de o serie destul de limitată adresată fanilor Pegas. În acelaşi timp, alte modele sunt deja în faze avansate de proiectare şi lucrăm în continuare la ele pentru sezonul următor. Totodată, într-un viitor destul de apropiat, intenţionăm să aducem cât mai multe facilităţi de producţie în ţară, direct sau colaborând cu producători de subansamble. Nu o să fie uşor, pentru că aceste facilităţi nu se construiesc peste noapte, dar căutăm soluţii.

– Care sunt modelele pe care le veţi dezvolta?

A.B/A.M: Pentru prima noastră colecţie am ales un model foarte popular în anii ‘70-’80, cel cu şa lungă. Dar nu este o copie, este un ”tablou”. Adică nu ne-am mulţumit să venim cu o replică a unui model popular, ar fi fost prea simplu. Segmentul de vârstă vizat de noi cu acest model e mai degraba peste 25 de ani, diferit faţă de cel pe care l-au avut modelele similare la vremea lor. Preţurile variază în funcţie de dotări între 1.100 şi 1.300 lei.

Nu am făcut încă gama entry-level cu care să atacăm hipermarketurile. Nu exludem şi acest segment datorită faptului că Pegas a fost şi va trebui să fie o bicicletă universală, accesibilă tuturor gusturilor şi bugetelor. Însă, probabil că vom intra pe această piaţă mai tarziu, după ce ne vom dezvolta.

Prima fază de dezvoltare a fost şi încă este cea mai grea pentru că investiţiile vin doar din fonduri proprii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns