Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Biserica de la Cap Pod Golescu isi sarbatoreste luni hramul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Crestinii din Satu Mare se pregatesc pentru o noua sarbatoare notata cu rosu in calendarul bisericesc. Luni, 21 mai, in toate bisericile din judet vor fi celebrati Sfintii Mari Imparati, intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa Elena. De altfel, singurii sfinti mama si fiu.

Sarbatoarea va fi mult mai mare pentru bisericile care isi vor praznui hramul. In centrul atentiei este biserica de la Cap Pod Golescu, din municipiu,  cea care-i are drept ocrotitori pe “Sfintii Imparati Constantin si Elena”. Dupa cum este traditia, in fiecare an aici slujeste Prea Sfintitul Iustin Sigheteanu, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. Preotii slujitori aici, protopopul Satmarului, Ioan Socolan, preotii Gabriel Gorgan si Tiberiu Valean, impreuna cu membrii consiliilor parohiale ii invita pe toti credinciosii sa le fie alaturi in acest moment de bucurie duhovniceasca. Si biserica din Marna Noua poarta hramul “Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

Fiul lui Constantiu si al Elenei, Constantin a trait pe vremea imparatului Diocletian, cand persecutiile anticrestine au atins apogeul. Constantiu avea sub stapanirea sa intinse tinuturi: Galia, Spania si Britania. Dupa moartea lui, locul acestuia a fost luat de Constantin.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sfantul Serafim

Sfântul Serafim (1540-1604)

Asculta acest articol Florile sunt frumoase şi când le întâlnim într-o grădină îngrijită cu artă, şi când apar într-un loc