Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BNR pune in circulatie o moneda de argint la aniversarea a 100 de ani de la nasterea lui Sergiui Celibidache

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Banca Naţională a României pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 9 mai 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Sergiu Celibidache.

Moneda de argint are o valoare nominală de 10 lei, este de formă rotundă cu diametru de 37 de mm, cant zimțat și greutate de 31,103 grame.  Aversul prezintă o compoziţie sugerând arta dirijorală; stema României, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2012” şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”.

 

Reversul prezintă portretul dirijorului Sergiu Celibidache, anii între care a trăit „1912-1996” şi inscripţia în arc de cerc „SERGIU CELIBIDACHE”. Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 345,00 lei/buc. Monedele din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Sergiu Celibidache au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns