Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROTESTE LA BUCUREȘTI

BNS a boicotat Ministerul de Finanțe, cel al Economiei și al Muncii

Blocul Național Sindical a boicotat Ministerul de Finanțe, cel al Economiei și al Muncii
Peste 3000 de sindicaliști ai BNS ( Blocul Național Sindical) au ajuns luni la Ministerul de Finanțe, după mitingul organizat în fața Guvernului României, unde au protestat până la ora 15:00. Aceștia au cerut reducerea fiscalității pe muncă și în fața Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit estimărilor, 3.000 de protestatari au plecat în marș din Piața Victoriei către Ministerul Economiei, cel al Muncii și, apoi, cel al Finanțelor. Oamenii au contestat în stradă povara fiscală, mai mare decât în multe alte state europene. Protestarii au reclamat că 42,8% din veniturile lor brute merg la stat, în timp ce media UE este de 38,6%.

 

 

Au reușit să poarte unele discuții cu o echipă tehnică din cadrul Ministerului Finanțelor, care a fost condusă de un secretar de stat.

Mitingul a fost urmat de un marș, în primul rând pentru migrarea a celor peste 5 milioane de cetățeni din România.

 

 

Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Astăzi avem o situaţie urâtă pentru cei care intră în categoria socială a salariaţilor. Noi suntem cei care suportăm cele mai mari biruri. Lucru acesta trebuie să se oprească. De ce facem acest protest şi de ce începem această campanie? Pentru că vrem ca anul acesta, când oamenii vor vota, să voteze în cunoştinţă de cauză. Nu vrem să ne mai trezim în campanie electorală cu mesaje de genul: “Vă promitem că o să creştem salariile”, “O să creştem pensiile”, “O să facem nu ştiu ce alte drăcovenii”.

 

 

Înainte de toate vor trebui să explice de unde aceşti bani, iar bani nu vin decât din sistemul de taxe şi de impozite. Avem o obligaţie asumată în relaţia cu Comisia, eşalonul de reformă fiscală al României. Vrem să ştim în clar despre ce e vorba în acest demers, pentru că dacă vor veni din nou să impoziteze suplimentar munca vom avea o problemă şi vor avea o problemă mai mare cu noi. Vrem să vedem ce gânduri au cu impozitarea capitalului, a averilor, cu nivelul redevenţelor. Gândiţi-vă că, în medie, sunt de trei ori mai mici decât media Uniunii Europene”, a declarat Dumitru Costin, reprezentant al BNS, la protestul organizat în Piaţa Victoriei, conform Agerpres.

 

 

Nemulțumiți de clasa politică

 

 

Românii prezenți la proteste și la miting se plâng că România a rămas foarte mult în urmă față și de alte categorii sociale care au crescut în ultimul timp și cum se anunță acum taxe și impozite mai mari, pentru că bugetul nu mai poate suporta aceste pensii mari.

Blocul Naţional Sindical (BNS), alături de cele 29 de federaţii afiliate au mobilizat peste 3000 de români care și-au strigăt nemulțumirea față de clasa politică.

 

 

Reprezentanții Blocului Național Sindical sunt de părere că ”România este singura ţară din Uniunea Europeană şi din lume în care contribuţiile mediului de afaceri la sistemul de securitate socială au fost mutate în cârca salariaţilor” începând cu anul 2018.

 

 

Astfel, contribuţia la sănătate şi la sistemul de pensii s-a dublat pentru angajaţi, în timp ce pentru angajatori s-a redus la zero. Astăzi, România are una din cele mai ridicate sarcini fiscale pe costul forţei de muncă din UE: 42,8% faţă de 38,6% media europeană! (…)

Calitatea prestaţiilor de protecţie socială este una foarte scăzută. La 65 de ani, speranţa de viaţă sănătoasă este în Romania de doar 4 ani, media UE fiind de 9,5 la bărbaţi şi 9,9 ani la femei. În contextul în care aproximativ 24% din pensionarii din România sunt beneficiari de pensie minimă, transferurile sociale reuşesc într-o mică măsură să reducă riscul de sărăcie.

 

 

Comoditatea administraţiei fiscale şi capacitatea unor categorii socio-profesionale de a obţine un tratament preferenţial în timpul vieţii active au condus la situaţia actuală, în care o pondere redusă a lucrătorilor din România trebuie să-şi asume un cost semnificativ pentru finanţarea unui sistem de protecţie socială de care se beneficiază aproape universal. Cu alte cuvinte, în loc să lărgească baza de impunere, statul român preferă să ia mult de la cei corecţi!”, mai spun reprezentanții BNS.

 

Citește și:

 

Angajații de la Registrul Comerțului Satu Mare continuă protestele

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns