Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CATEGORII DE ANGAJAȚI

BNS, despre salariaţii cu contracte de muncă având salarii la nivelul salariului minim brut

BNS, despre salariaţii cu contracte de muncă având salarii la nivelul salariului minim brut
Aproximativ 15% din salariaţii cu contracte de muncă, cu timp complet, au salarii brute la nivelul salariului minim brut pe ţară...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… susţin reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS), într-o analiză publicată marţi, 14 mai.

 

“Blocul Naţional Sindical atrage atenţia asupra sistemului salarial din România! 15% din salariaţii cu contracte de muncă cu timp complet au salarii brute la nivelul salariului minim brut pe ţară.

 

Pentru cele mai mici 40% din salariile din România (salarii aferente contractelor cu normă întreagă), salariul mediu brut era în luna februarie de 3.362 lei, cu doar 62 de lei peste salariul minim.

 

La polul opus, pentru cele mai mari 10% din salarii, salariul mediu brut era în luna februarie de 37.375 lei, de zece ori mai mare decât salariul minim pe economie”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei sindicale.

 

Potrivit sursei citate, câştigul salarial mediu brut pe economie, în luna februarie 2024, a fost de 7.990 lei. În aceeaşi perioadă, 60% din câştigurile salariale brute pentru contracte de muncă cu timp complet s-au situat sub câştigul salarial mediu brut pe ţară.

 

BNS şi cele 29 de federaţii afiliate au organizat luni un miting în faţa Guvernului, solicitând reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns