Image 1
Image 2

Bogdan Georgescu a resuscitat viaţa culturală a Careiului în jurul Castelului

Vasile Venig la vernisajul ultimei sale expoziţii, alături de Bogdan Georgescu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Bogdan Georgescu alături de Venig Laszlo la un vernisaj
Bogdan Georgescu alături de Venig Laszlo la un vernisaj

L-am cunoscut mai întâi ca muzician, membru fondator al trupei rock “In Extenso” şi implicit al formulei jazz-rock “In Jazztenso”. Pe scenă era vizibilă pasiunea lui pentru muzică. În ultimii ani Bogdan Georgescu a devenit şi un excelent manager cultural, reuşind să dea un suflu nou vieţii artistice a Careiului.

Cel puţin de două ori pe lună primim de la tânărul director al Direcţiei pentru Cultură a Primăriei din Carei comunicate bine scrise, reflectând ceea ce se petrece în micul oraş, mai ales în jurul înnoitului Castel Karolyi, care a devenit o atracţie turistică din ce în ce mai căutată, atât prin valoarea sa intrinsecă de monument istoric, cât şi prin evenimentele ce se petrec acolo.

S-a familiarizat cu managementul în cadrul unei fundaţii, iar în 2005 a devenit directorul Centrului Cultural municipal, preluând apoi şi conducerea Direcţiei pentru Cultură. Activ şi pasionat, a pornit la drum cu un plan strategic pe termen lung şi a accesat un grant european de 2 milioane de euro care va transforma faţa fostei Case de Cultură. Într-o discuţie purtată zilele trecute, ne-a anunţat că se vor amenaja săli de repetiţii, un studio de 150 de locuri pentru spectacole cu format mai mic, spaţii de cazare pentru artiştii invitaţi, ceea ce va spori atractivitatea locului pentru nume din ce în ce mai importante.

Excelent organizator, de eforturile sale se leagă evenimente ca Festivalul Villa Karul, Best Fest, Festivalul de Teatru pentru Studenţi SPOT (iniţiat de Paul Sarvadi, care merită menţionat pentru asta), Festivalul Zmeielor, August Fest şi Festivalul Crăciunului, dar şi zeci de alte iniţiative şi manifestări. Peste 120 de tineri, mulţi dintre ei din satele învecinate, activează constant la Centrul Cultural în diferite cercuri şi trupe artistice, educaţia lor fiind unul din pilonii principali ai strategiei sale ca director.

 

Articolul complet îl găsiţi în ediţia tipărită Informaţia de Duminică din 28 aprilie 2013.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Colocviul național Nicolae Breban la Muzeul Național al Literaturii Române

SCRIITORI ROMÂNI

Colocviul național Nicolae Breban la Muzeul Național al Literaturii Române

Colocviul Național Nicolae Breban, un eveniment de anvergură culturală la Sala Perpessicius, marchează celebrarea a 90 de ani de viață ai scriitorului Nicolae Breban, reunind personalități literare și academice de seamă, printre care și scriitorii sătmăreni Dumitru Păcuraru și George Vulturescu, pentru a discuta și omagia opera și influența acestuia în literatura română.