Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Borbely este acuzat ca nu si-a trecut in declaratia de avere apartamentul renovat de Lescaci

Sigla Informatia Zilei
Miercuri, 4 aprilie, directia Nationala Anticoruptie a cerut avizul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Laszlo Borbely. Ministrul este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata. Potrivit unor susrse judiciare ministrul nu si-a trecut in declaratia de avere un apartament din Bucuresti trecut pe numele cuscrei sale, Maria Vincze, precum si vanzarea unei case si a unui teren din Targu Mures, in valoare de 30.000 de euro, catre Anton Molnar, om de afaceri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, 4 aprilie, directia Nationala Anticoruptie a cerut avizul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Laszlo Borbely. Ministrul este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Potrivit unor susrse judiciare ministrul nu si-a trecut in declaratia de avere un apartament din Bucuresti trecut pe numele cuscrei sale, Maria Vincze, precum si vanzarea unei case si a unui teren din Targu Mures, in valoare de 30.000 de euro, catre Anton Molnar, om de afaceri.

Potrivit surselor judiciare ministrul a achizitionat apartamentul din Calea Victoriei din Bucuresti, locuinta renovata si modernizata de SCLescaci Com SRL Negresti Oas, societate patronata de Ioan Ciocan din Certeze. Apartamentul a fost trecut pe numele cuscrei sale. Notarul care a intocmit actele de vanzare cumparare a fost audiat de procurorii DNA.

 

Cuscra ministrului Mediului le-ar fi declarat procurorilor anticoruptie ca apartamentul a fost platit de sotii Borbely, ea nedispunand de suma de 80.000 de euro cat a costat apartamentul conform actelor intocmite la notar, au mai declarat surse judiciare citate de Mediafax.

 

Procurorii Directiei Naţionale Anticoruptie (DNA) de la Oradea au

 

In iulie 2011, procurorii DNA Oradea au inceput urmarirea penala fata de Ioan Ciocan din Certeze, a lui Szepessy Szabolcs, consilier al lui Borbely, dar si fata de Anton Molnar, administrator al firmei Aramis Mures, care ar fi realizat lucrari de reamenajare la casa lui Borbely din Targu Mures.

 

Pe de alta parte, societatea fiului lui Molnar ar fi derulat contracte cu Administratia Nationala “Apele Romane” datorita interventiei ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care a preluat aceasta functie in 23 decembrie 2009.

 

Dupa ce a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa Molnar ar fi intocmit o factura privind achizitionarea casei si terenului lui Borbely din Targu Mures, spun sursele citate de Mediafax.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Alţi hoţi au intrat pe mâna poliţiştilor

Patru persoane suspectate de comiterea unor furturi au fost depistate luni de poliţiştii sătmăreni, fiind anchetate în cadrul unor dosare penale pentru săvârşirea acestor infracţiuni.