Ingrediente:
500 g de sfeclă roșie, o țelină, 2 prazi, 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de varză, 3 linguri de untură, o lingură de făină, 3 linguri de bulion, 2-3 bucăți de foi de dafin, o cană de borș, 250 g de carne de vită, mărar, sare, 1 pahar de smântână
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăță, se spală și se taie în bucăți mici sau fașii subțiri, ori se dă pe răzătoarea mare, apoi se înăbușă în grăsimea încinsă. Se stinge cu 2 litri de apă feirbinte, se sărează și se adaugă carnea tăiate în bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic. Smântâna se amestecă cu o linguriță de făină, cu bulionul și se subțiază cu borș (o cană), apoi se toarnă în oală. Se adaugă sfecla crudă, tăiată cuburi sau dată prin răzătoarea mare, apoi se lasă borșul să clocotească pînă ce carnea se înmoaie. Se presară cu mărar tocat și se servește cu smântână.