Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ADMIRERE LICEU 2024

Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată

Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată
Guvernul nu a aprobat Hotărârea privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru anul școlar universitar 2024 – 2025, la aproape două luni de la punerea proiectului în consultare publică...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…., astfel că inspectoratele școlare nu pot publica Broșura pentru admiterea la liceu 2024, așteptată de peste 170.000 de elevi.

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările, codurile și media ultimului admis în anul școlar anterior, potrivit calendarului oficial.

 

 

Niciun oficial nu a anunțat faptul că hotărârea de guvern întârzie și că, implicit, se amână publicarea broșurilor. Pe baza acestor documente, peste 170.000 de elevi de clasa a VIII-a își stabilesc opțiunile pentru admiterea la liceu.

Nici din partea inspectoratelor școlare județene / al Municipiului București nu a existat vreun anunț în acest sens, cu privire la termenul încălcat de Ministerul Educației, instituția care l-a și impus în calendarul admiterii la liceu 2024, și pe care inspectoratele școlare l-au preluat în informările lor către școli.

 

 

Amintim că Ministerul Educației a propus un număr de 134 de mii de locuri la liceu în clasa a IX-a, număr identic cu cel de anul trecut, potrivit proiectului privind cifra de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025, pus în dezbatere publică în urmă cu două luni, pe 13 martie.

Potrivit monitorizării Edupedu.ro pe baza datelor din Monitorul Oficial, ultima hotărâre de guvern (HG) care aprobă cifra de școlarizare este din 2023, pentru anul școlar curent.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with