Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRĂSĂTURI UMANE

Bunătatea, trăsătură a sufletului nostru

“Să fii om bun!”. Cu siguranță ați primit acest sfat la un moment dat mai ales de la cei dragi, de la cei ai casei, părinți, bunici.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De unde vine bunătatea, cum se cultivă ea, cum unii oameni sunt foarte buni, iar la alții nu observăm bunătatea sunt câteva din întrebările la care am căutat răspunsul în materialul de mai jos.

 

 

Bunătatea este o trăsătură a sufletului nostru. În cazul unora dintre noi, ea e acolo de la naștere, impozantă și afirmându-se cu tărie. În cazul altora e cultivată în timp de cei din jurul nostru prin propriul exemplu. Bunătatea, fără doar și poate, se naște din iubirea față de semenii noștri.

 

 

Libertatea de a fi bun

 

 

Ei bine, această trăsătură a sufletului ne face mai fericiți și poate fi experimentată de oricine. Presupune deschiderea sufletului și primirea mesajelor pozitive. Fiecare dintre noi are libertatea de a fi mai bun. Bineînțeles, fiecare percepe bunătatea în felul său. Ideea de bază e că bunătatea ne aduce liniștea sufletească, acceptarea, răbdarea. Și nu degeaba putem observa că oamenii buni au calități precum toleranța, bunăvoința, dărnicia, admirația și compasiunea.

 

 

Un om bun analizează înainte de a acționa, vorbește numai după ce gândește

 

 

Pentru a dezvolta această trăsătură trebuie să facem puțin efort și să dăm dovadă de înțelegere, să nu dăm curs pornirilor primitive și să facem mai mult rău decât bine. Un om bun analizează înainte de a acționa, vorbește numai după ce gândește. Toate aceste lucruri le învățăm de mici, practic prin poveștile și basmele ce ne sunt spuse învățăm că răul e mereu învins. Suntem educați să fim oameni buni, unii mai mult, alții mai puțin. Suntem crescuți în slujba binelui și avem exemple la tot pasul. Oamenii buni ne inspiră să facem la rândul nostru fapte bune, iar noi mai apoi, luându-le exemplul dăm mai departe o bucățică din bunătatea noastră.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)