Image 1
Image 2

POLITICĂ

Burduja: Păstrăm schema de plafonare- compensare

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că intenționează să păstreze schema de plafonare a preţurilor din energie până în....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… martie 2025. El a precizat că datoria Minsterului Energiei către furnizori este undeva la 2 miliarde de lei. Ieșirea din această schemă de compensare și plafonare va fi etapizată, a subliniat liberalul.

 

 

 

Cu siguranţă, păstrăm schema de plafonare- compensare, deci preţuri plafonate la românul de rând şi la companiile româneşti din economie. Această schema a asigurat o stabilitate pentru clientul final dar şi pentru furnizori. (…) Intenţionăm să păstrăm schema până în martie 2025 ”, a spus ministrul Energiei în emisiunea România Politică, de la Prima News.

 

 

 

Potrivit ministrului preţurile sunt mai mici decât pe Bursă, pe factura românilor.

Despre liberalizarea pieţei, ministrul susține că a fost parte dintr-o furtună perfectă, războiul din Ucraina, revenirea din pandemie.

Este important că UE a permis tuturor statelor, nu numai României, să aibă măsuri de protejare a consumatorului final, în mod special a celor vulnerabili şi aceste măsuri sunt premise cel puţin până în primăvara anului 2025.” a mai spus Burduja.

 

 

 

Potrivit ministrului liberal toată piaţa, tot lanţul îşi doreşte o etapizare a măsurilor de ieşire din această schema de compensare şi plafonare.

Dacă am apela la o măsură bruscă, s-ar îngrămădi furnizorii de energie electrică, gaze naturale şi iarăşi ar duce la o creştere de preţuri, deci va fi o ieşire etapizată, foarte bine gândită”, a completat Sebastian Burduja.

 

 

CITEȘTE ȘI: Preţurile la gaze şi electricitate, în scădere în Europa?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns