Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PLANTE MEDICINALE

Busuioc sfânt

Busuioc sfânt
Această plantă este folosită atât în scopuri culinare, cât și medicinale. În medicina tradițională indiană, Ayurveda, busuiocul sfânt este folosit pentru tratarea unei game largi de afecțiuni, cum ar fi stresul, răceala, astmul, bolile de inimă, febra, durerile de cap și diabetul. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a echilibra nivelul de cortizol, reduce inflamația, crește energia, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcțiile cerebrale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Busuiocul sfânt sau tulsi este una dintre soiurile de busuioc originar din India. Această plantă are flori și flori violete, în timp ce tulpinile sunt verzi cu o nuanță violetă. Este mult mai picant decât celelalte soiuri de busuioc, așa că este adesea numit busuioc fierbinte.

 

 

Frunzele, semințele și tulpinile sunt adesea folosite pentru preparate medicinale, în timp ce frunzele sunt un element de bază al multor mâncăruri thailandeze datorită aromei lor picante. Busuiocul sfânt are numeroase beneficii pentru sănătate și este folosit pentru a trata stresul, răceala, astmul, bolile de inimă, febra, durerile de cap și diabetul.

 

 

Planta echilibrează cortizolul, scade inflamația, îmbunătățește nivelul de energie, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcțiile creierului. În gătit, busuiocul sfânt este folosit în feluri de mâncare prăjite și cu carne, pește sau pui. Este recomandat să folosiți busuioc sfânt proaspăt deoarece frunzele nu își păstrează aroma după câteva zile în frigider.

 

 

 

Citește și:

 

Seminţele de secară sunt remedii de succes în hipertensiunea arterială, hipervâscozitatea sangvină

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

STRĂLUCEȘTE DE SĂNĂTATE

Metode simple de a proteja pielea de frig

Se știe că pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și că reprezintă aproximativ 16% din totalul greutății. Îndeplinește diferite roluri, precum cel de apărare împotriva bacteriilor și virusurilor, dar și de reglare a temperaturii, în momentul în care suntem expuși fie la căldură excesivă, fie la frigul iernilor geroase.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now