
Busuiocul sfânt sau tulsi este una dintre soiurile de busuioc originar din India. Această plantă are flori și flori violete, în timp ce tulpinile sunt verzi cu o nuanță violetă. Este mult mai picant decât celelalte soiuri de busuioc, așa că este adesea numit busuioc fierbinte.
Frunzele, semințele și tulpinile sunt adesea folosite pentru preparate medicinale, în timp ce frunzele sunt un element de bază al multor mâncăruri thailandeze datorită aromei lor picante. Busuiocul sfânt are numeroase beneficii pentru sănătate și este folosit pentru a trata stresul, răceala, astmul, bolile de inimă, febra, durerile de cap și diabetul.
Planta echilibrează cortizolul, scade inflamația, îmbunătățește nivelul de energie, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcțiile creierului. În gătit, busuiocul sfânt este folosit în feluri de mâncare prăjite și cu carne, pește sau pui. Este recomandat să folosiți busuioc sfânt proaspăt deoarece frunzele nu își păstrează aroma după câteva zile în frigider.
Citește și:
Seminţele de secară sunt remedii de succes în hipertensiunea arterială, hipervâscozitatea sangvină
Fii primul care comentează